Salată de cartofi cu ceapă și maioneză este delicioasă. Este o rețetă rapidă, pe care oricine o poate prepara.
Ingrediente
- 1.2 kg cartofi
- 6 ouă
- 1 ceapă medie
- 300g maioneză
Maioneza:
- 3 gălbenuşuri crude
- 2 linguri muştar
- 300 ml ulei floarea soarelui
Cum se prepară
Cartofii trebuie să fie de dimensiuni medii pentru că se vor fierbe în coajă şi să se pătrundă bine. Se pun la fiert, în apă cu 1 linguriţă rasă de sare, aprox 30 min şi se verifică cu o furculiţă când sunt gata, potrivit pofta-buna.com. Ouăle de asemenea se pun la fiert până sunt tari. Se fierb cam 5-6 minute din momentul în care apa da în clocot.
Între timp se prepară maioneza: Gălbenuşurile şi muştarul se bat cu cu mixerul şi se adaugă uleiul, câte 50 ml o dată, până ajunge la compoziţia dorită.
Cartofii fierţi se decojesc şi se taie cubuleţe de dimensiuni medii. Ouăle se mărunţesc şi ele. Ceapa se taie julien. Se pun toate ingredientele într-un bol mare şi se amestecă cu grijă cu 2 linguri de lemn să nu se sfărâme cartofii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu