Cartofii fierți nu sunt o mâncare plictisitoare și fără gust. Cine crede acest lucru greșește. Cu aceste delicatese poți pregăti cu ușurință multe rețete diferite, aducând la masă preparate ușoare, dar foarte gustoase.
Este și cazul celei mai bune salate de cartofi, un adevărat răsfăț culinar, care promite să-i mulțumească pe toți. Există nenumărate feluri de mâncare care pot fi preparate cu cartofi. Uimitor de servit cu orice ocazie, salata de cartofi fierți este una dintre cele mai bune și mai simple mâncăruri proaspete de vară.
Salată ușoară cu mere: o combinație delicioasă de texturi și arome
Azi vă prezentăm o rețetă cu adevărat excepțională. Este salata de cartofi fierți, care se prepară în 15 minute și va face o impresie grozavă prin simplitate.
Ingrediente:
500 grame de cartofi noi;
o conservă de ton în ulei;
200 grame de roșii cherry;
sare;
busuioc proaspăt;
ulei de măsline după gust.
Spălați bine cartofii noi sub jet de apă, frecând puțin coaja. Apoi, puneți-i într-o cratiță și acoperiți-i cu apă rece. Puneți-i la fiert 15 minute, apoi scurgeți-i și lăsați-i să se răcească. Ulterior, îndepărtați-le coaja.
Prăjitură bestială cu cafea: fără făină, lapte și unt. O felie are doar 170 de calorii
Cartofii se taie felii și se pun într-un bol. În acest moment, spălați și tăiați felii și roșiile cherry. Puneți-le în bolul cu cartofi. Adăugați și tonul, care trebuie scos din ulei și tocat.
Se adaugă busuiocul tocat și un strop de ulei de măsline. Următorul pas este să adăugați un praf de sare și piper.
De asemenea, puteți adăuga măsline fără sâmburi, pentru a îmbogăți felul de mâncare. Un adevărat răsfăț! Poftă bună!
Vinete umplute cu legume: o mâncare sănătoasă și plină de vitamine pentru întreaga familie
Crochetele de cartofi, în mod tradițional, sunt prăjite, dar există și o variantă mai ușoară, care se prepară la cuptor. Le puteți pregăti din timp și păstra la congelator, iar când aveți nevoie le puteți da la cuptor, chiar înainte de servire.
Unele gospodine adaugă mentă proaspătă în amestec, ceea ce conferă crochetelor o notă aromatică și proaspătă. Dacă nu vă place menta, puteți, pur și simplu, să omiteți să o adăugați în aluat.
Pentru aluatul de crochete aveți nevoie de:
1 kg de cartofi galbeni,
40 gr de parmezan,
10 frunze de mentă proaspătă,
1 ou,
1 gălbenuș,
sare și piper după gust.
1 ou + un albuș + pesmet după gust - pentru tăvălit crochetele.
Fierbeți cartofii în apă cu sare. Odată fierți, se curăță de coajă, se pasează și se pun într-un bol. Se adaugă oul și gălbenușul, parmezanul ras și menta tocată.
Amestecați ingredientele până obțineți un amestec omogen și lăsați-l să se odihnească aproximativ zece minute.
Luați puțin din amestec cu o lingură și începeți să formați bile mici, cărora le dați o formă alungită. Continuați până când ați epuizat tot aluatul.
Bateți oul și albușul într-un castron și înmuiați câteva crochete. Apoi treceți-le prin pesmet, rulându-le astfel încât să fie acoperite uniform.
Așezați crochetele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungeți-le cu ulei, încercând să le asezonați pe toate.
Porniți cuptorul la 180°C și puneți crochetele la copt. După ce au devenit aurii și au format o crustă crocantă, crochetele se scot din cuptor. Nu uitați să le întoarceți o dată în timpul coacerii. Crochetele se lasă să se răcească puțin apoi se servesc, alături de sosul preferat.
Cartofii noi sunt mai bogați în nutrienți și vitamine, dar și substanțe care ne energizează. Coaja de cartofi protejează inima și sistemul vascular
Coaja cartofilor conține peste 50 de fitonutrienți cu efecte diverse asupra sănătății. O bună parte dintre aceștia sunt flavonoide, care protejează sistemul cardiovascular și inima. Vitaminele din complexul B, pe care coaja de cartofi o conține, protejează pereții arterelor și scad tensiunea arterială.
Clătite super delicioase din ananas. Încercați această rețetă și nu veți regreta
De obicei, cartofii sunt consumaţi prăjiţi sau cu diverse sosuri grele şi brânză. Renunţă la acest stil de alimentaţie, în favoarea legumelor în stare fiartă sau coaptă. Pentru a te bucura de toate beneficiile şi vitaminele cartofilor noi, consumă-i fierţi sau copţi. Evită să îi consumi cu multă sare sau cu sosuri grele, din smântână sau unt. Combină-i cu ulei de măsline şi salate simple din legume proaspete.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu