Salata de cartofi cu piept de pui și castraveți murați va deveni rețeta vedetă de pe orice masă. Este gustoasă și ușor de preparat. Iată rețeta.
Ingrediente
- 4-5 cartofi (700 g)
- un piept de pui dezosat (500 g)
- 3-4 castraveciori muraţi (250 g)
- 3 linguri maioneză
- 2 linguri smântână groasă
- sare, piper
Vezi și: CLĂTITE nemțești foarte PUFOASE. Vei uita de cele clasice când le vei gusta!
Spălam pieptul de pui, îl tăiem în două şi îl punem la fiert în apa în care adăugăm ½ linguriţă de sare. Îndepărtăm spuma care se formează ori de câte ori este nevoie. Între timp, curăţăm şi spălăm cartofii şi îi tăiem în cuburi potrivite ca mărime, potrivit bunatatidinbucatariagicutei.blogspot.com. Îi ţinem într-un castron cu apă rece până se fierbe carnea de pui… Îi vom fierbe în aceeaşi apă şi vor fi mai gustoşi.
Când pieptul este fiert, îl scoatem şi îl lăsăm să se răcească, apoi îl vom toca cubuleţe. Punem şi cartofii la fiert şi avem grijă să nu îi fierbem prea mult, ca să nu se sfărâme. Când sunt fierţi, îi punem la scurs şi răcit într-o strecurătoare. Tocăm şi castraveţii în cubuleţe mai mici.
Într-un bol mai încăpător punem cartofii, castraveţii şi pieptul de pui. Adăugăm sare şi piper, apoi amestecăm cu lingura. Punem maioneza şi smântâna şi amestecăm uşor. Dăm salata la rece pentru cel puţin o oră, după care o putem servi.
Vezi și: REȚETA ECONOMICĂ de CHIFTELE. Ies pufoase, suculente și rămâi cu bani mai mulți în buzunar
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu