Această salată de cartofi de post poate fi servită ca atare sau ca garnitură pentru alte preparate vegane sau vegetariene. Se prepară rapid și este și sățioasă. Iată rețeta...
Ingrediente:
- 4-5 cartofi medii
- 1 ceapă mică, tocată fin
- 2-3 castraveți murați, tăiați cubulețe
- 1-2 lingurițe de muștar
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- 1-2 linguri de oțet de mere sau suc de lămâie
- Sare și piper negru măcinat, după gust
- Mărar sau pătrunjel proaspăt tocat pentru garnisire
Cum se prepară
Spală bine cartofii și pune-i la fiert într-o oală cu apă și puțină sare. Fierbe-i până când devin moi, dar nu sfărâmicioși. Lasă-i apoi să se răcească. După ce s-au răcit, curăță-i de coajă și taie-i cubulețe sau felii, după preferință. Pune-i într-un castron mare. Adaugă ceapa tocată fin și castraveții murați cubulețe peste cartofi.
Într-un castron mic, amestecă muștarul cu uleiul de măsline și oțetul de mere sau sucul de lămâie. Ajustează cantitățile după gust și omogenizează bine compoziția. Toarnă dressing-ul obținut peste cartofi și amestecă ușor pentru a îmbrăca toate ingredientele.
Gustă și ajustează gustul cu sare și piper după preferință. Acoperă salata și las-o să se odihnească în frigider timp de cel puțin o oră, astfel încât aromele să se combine.
La servire, presară deasupra mărar sau pătrunjel tocat proaspăt pentru un plus de prospețime și savoare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu