Această salată de castraveți este crocantă și răcoritoare.
Sunomono este o salată clasică japoneză servită în mod tradițional în boluri mici înainte sau în timpul mesei. Baza constă cel mai adesea din castraveți și oțet, iar adaosurile pot fi diferite: de la caracatiță și creveți tăiați felii subțiri până la ridiche daikon și morcovi.
Ingrediente:
castraveți - 450 grame,
ceapă verde - 2 bucăți,
sare - 1 lingură,
apă - 1/4 cană,
wakame uscat (alge) - 1 lingură,
oțet de orez - 2 linguri,
sos de pește - 3/4 linguriță,
zahăr - 1/2 linguriță,
ardei roșu măcinat - 1/4 linguriță,
ulei de susan - 1 linguriță,
coriandru și mentă - după gust,
semințe de susan - 1 lingură.
Tăiați castraveții în cercuri sau semicercuri. Puneți bucățile de castraveți într-o sită, stropiți-i cu sare și amestecați. Lăsați castraveții să stea cel puțin 30 de minute în sită. Sarea va elimina apa din castraveți. Între timp, pregătiți dressingul, ceapa verde și verdeața.
Castraveți, umpluți cu brânză feta, o gustare ușoară de primăvară
Puneți 1 lingură de wakame într-un castron și adăugați ¼ de cană de apă. Se lasă deoparte să se hidrateze, cel puțin 10 minute. Algele se usucă cu un prosop de hârtie, apoi se toacă grosier. Ar trebui să aveți aproximativ ¼ de cană de wakame hidratat feliat.
Amestecați zahărul și sarea cu oțetul de orez până se dizolvă. Se amestecă cu 1 lingură de ulei de susan.
Conopidă în aluat, în stil oriental. Rețeta unui preparat aromat și picant
Tăiați ceapa verde felii subțiri, separând partea alba de cea verde. Adăugați partea albă de ceapă verde în wakame. Puneți ceapa verde într-un castron mic. Tocați frunzele de coriandru și de mentă în bucăți mici și adăugați-le în castronul cu ceapă verde.
Adăugați wakame și ceapa verde la amestecul de oțet și amestecați. Se lasă la marinat, amestecând din când în când, timp de 5-10 minute.
Gustați și asezonați cu sare, zahăr sau sos de pește dacă mai este necesar. Adăugați semințele de susan și jumătate din amestecul de ierburi. Transferați amestecul de castraveți și sos pe o farfurie. Adăugați semințele de susan și restul ierburilor.
Deoarece deja au apărut primii castraveți crocanți, tari și delicioși, vă sfătuim să pregătiți această salată, al cărei gust amintește de Asia.
Castravetele este bogat în substanțe nutritive benefice, anumiți compuși ai plantelor și antioxidanți care pot ajuta la tratarea și chiar prevenirea unor afecțiuni.
De asemenea, castraveții au un conținut scăzut de calorii, dar și o cantitate ridicată de apă și fibre solubile, fiind ideali pentru susținerea hidratării și sprijinirea pierderii în greutate.
Ingrediente:
castraveți - 4 bucăți,
coriandru - câteva fire după gust,
ceapă verde - câteva fire, după gust,
ulei rafinat de floarea soarelui - 4 lingurițe,
ulei de susan - 2 lingurițe,
sos de soia - 2 lingurițe,
oțet de orez - 1 lingură,
ardei iute proaspăt - după gust.
Castraveții se spală și se taie în felii foarte subțiri. Într-un castron mediu, amestecați sosul de soia, ambele uleiuri și oțetul. Adăugați feliile de castraveți și amestecați bine. Lăsați-le feliile în acest amestec 5 minute.
Omletă dulce cu banane și kiwi, o alternativă sănătoasă la deserturile cu ciocolată
Tăiați ceapa verde și tulpinile de coriandru. Tocați cu grijă frunzele de coriandru și ardeiul iute.
Adăugați ceapa tocată, ardeiul iute de coriandru în bolul cu castraveți. Amestecați. Gustați. Dacă salata nu este suficient de sărată, adăugați mai mult sos de soia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News