Deoarece deja au apărut primii castraveți crocanți, tari și delicioși, vă sfătuim să pregătiți această salată, al cărei gust amintește de Asia.
Castravetele este bogat în substanțe nutritive benefice, anumiți compuși ai plantelor și antioxidanți care pot ajuta la tratarea și chiar prevenirea unor afecțiuni.
De asemenea, castraveții au un conținut scăzut de calorii, dar și o cantitate ridicată de apă și fibre solubile, fiind ideali pentru susținerea hidratării și sprijinirea pierderii în greutate.
Ingrediente:
castraveți - 4 bucăți,
coriandru - câteva fire după gust,
ceapă verde - câteva fire, după gust,
ulei rafinat de floarea soarelui - 4 lingurițe,
ulei de susan - 2 lingurițe,
sos de soia - 2 lingurițe,
oțet de orez - 1 lingură,
ardei iute proaspăt - după gust.
Castraveții se spală și se taie în felii foarte subțiri. Într-un castron mediu, amestecați sosul de soia, ambele uleiuri și oțetul. Adăugați feliile de castraveți și amestecați bine. Lăsați-le feliile în acest amestec 5 minute.
Omletă dulce cu banane și kiwi, o alternativă sănătoasă la deserturile cu ciocolată
Tăiați ceapa verde și tulpinile de coriandru. Tocați cu grijă frunzele de coriandru și ardeiul iute.
Adăugați ceapa tocată, ardeiul iute de coriandru în bolul cu castraveți. Amestecați. Gustați. Dacă salata nu este suficient de sărată, adăugați mai mult sos de soia.
Cum să transformi chiftele obișnuite într-o capodopera culinară? Trucul bucătarilor
Serviți salata pe masă. Poftă bună!
Un castravete crud de circa 300 de grame și conține următoarele substanțe nutritive:
calorii - 45;
grăsimi - zero,
carbohidrați - 11 grame;
proteine - 2 grame;
fibre - 2 grame;
vitamina C - 14% din doza zilnică necesară;
vitamina K - 62% din doza zilnică necesară;
magneziu -10% din doza zilnică necesară;
potasiu - 13% din doza zilnică necesară;
mangan - 12% din doza zilnică necesară.
Castraveții au un conținut ridicat de apă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu