Vara este sezonul recoltei, pentru că trebuie să te gândești și la iarnă. Gospodinele se grăbesc să pregătească diferite conserve, gemuri și murături, pe care le vor pune pe masă.
Dacă vă plac castraveții murați, asigurați-vă că faceți o salată crocantă din aceste legume. Se prepară foarte rapid și simplu, iar castraveții se dovedesc a fi incredibil de gustoși, crocanți și aromați, de parcă ar fi proaspeți.
Ingrediente:
castraveți - 1,5 kg;
usturoi - 130 grame;
ceapă - 130 grame;
sare - 50 grame;
zahăr - 125 grame;
oțet 9% — 70 ml.
Pentru această salată, puteți folosi castraveți de orice dimensiune și formă. Spălați bine castraveții și tăiați-i în felii de 5-6 mm grosime.
Transferați apoi feliile de castraveți într-un bol adânc și adăugați usturoiul trecut printr-o presă și ceapa tăiată rondele. Dacă doriți, puteți adăuga și mărar proaspăt tocat.
Pizza cu blat negru și umplură de brânză și pere. Nu ai mâncat niciodată ceva mai bun și original
În continuare, adăugați în bol oțetul, care va acționa și ca conservant, sarea, zahărul și amestecați bine până când sarea și zahărul se dizolvă. Acoperiți bolul cu un capac și puneți-l în frigider, la marinat, pentru aproximativ 12 ore. În acest timp, castraveții vor elibera destul de mult suc.
Acum vă rămâne doar să sterilizați borcanele și să aranjați castraveții strâns, astfel încât să nu fie goluri. Turnați zeamă deasupra, acoperiți borcanul cu un capac și salata e gata. Cel mai bine ar fi să păstrați o astfel de salată în frigider sau în pivniță. Dar puteți depozita borcanele cu salată și într-o cămară răcoroasă.
Nutella de casă cu nuci: sănătoasă, simplă și rapidă. De azi nu o vei mai cumpăra
Dacă sunteți îngrijorat de depozitare, puteți steriliza conservele de castraveți într-o oală. Asigurați-vă că puneți un prosop pe fundul oalei, aranjați, apoi, borcanele cu castraveți, care trebuie să aibă capacele puse, turnați apă până la margine și fierbeți-le 20 de minute. Poftă bună!
Este foarte simplu să prepari castraveți crocanți cu ketchup pentru iarnă.
Ingrediente:
castraveți 2 kilograme,
8 crenguțe de mărar,
cinci căței de usturoi,
frunze de hrean - după gust,
frunze de dafin - după gust,
boabe de piper negru - după gust.
Ingrediente pentru marinată:
1 litru de apă,
1 lingură de oțet,
1 lingură de zahăr,
2 linguri de sare,
200 grame de ketchup picant.
Mai întâi, spălați, uscați și sterilizați borcanele. Vă sugerăm să folosiți borcane de câte 500 de grame, astfel încât castraveții să fie consumați în câteva zile și să nu stea deschiși mult timp.
Cartofii prăjiți nu se vor mai lipi de tigaie: trucul știut doar de bucătarii cu experiență
Pe fundul borcanelor se așează, pe rând, frunzele de hrean, mărarul, usturoiul, frunzele de dafin și piperul negru. Desigur, frunzele de hrean și mărar trebuie spălate, iar usturoiul trebuie curățat. Puteți adăuga și cuișoare întregi. Apoi puneți și castraveții spălați în borcane.
Tartă rustică cu dovlecei și ton: un aperitiv delicat cu un gust și o aromă de neratat
Pentru marinată, se amestecă toate ingredientele și se fierb. Marinata făcută din cantitățile de mai sus este suficientă pentru 5 litri. Marinata fierbinte se toarnă peste castraveți. Borcanele se închid cu capace, se învelesc și se lasă să se răcească cel puțin o zi. Apoi depozitați borcanele într-un loc răcoros. Castraveții cu ketchup sunt foarte crocanți și picanți. Poftă bună!
Castraveții sunt legume sănătoase și gustoase care se găsesc aproape în fiecare frigider. Multe persoane nu-și pot imagina o salată delicioasă sau un gazpacho răcoritor fără castraveți.
De obicei, majoritatea dintre noi păstrează castraveții în frigider. Dar oare este corect? Gospodinele cu experiență consideră că aceste legume trebuie păstrate în dulapul de bucătărie. Desigur, unora li se va părea ciudat, deoarece castraveții calzi parcă nu au gust bun. Însă, gestul gospodinelor are motive întemeiate.
Nu mai țineți pepenele verde în frigider: își pierde majoritatea vitaminelor și a nutrienților
Experții în științe agricole au remarcat că, dacă castraveții sunt păstrați la o temperatură sub 10 grade, mai mult de trei zile, vor deveni apoși și vor putrezi repede. De aceea, experții recomandă păstrarea castraveților într-un dulap sau pe masa de sufragerie.
Bezele din mere și banane: un desert gustos, sănătos și ieftin. Copiii îl vor adora
Castraveții nu pot fi păstrați lângă alte fructe și legume. Aceste legume sunt foarte sensibile la etilenă, un gaz natural care face ca unele fructe și legume să se coacă mai repede și, în cele din urmă, să se strice.
Dacă vrei ca toți castraveții să reziste mai mult, ține-i departe de banane, roșii și pepeni, care produc etilenă. Desigur, nu uitați să vă asigurați că toți castraveții sunt depozitați într-un loc întunecat. Expunerea directă la lumina soarelui le dăunează.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News