Salata de legume cu maioneză, în varianta de post, este foarte gustoasă. Iată cum se prepară.
Ingrediente
4 morcovi mari
6 cartofi potriviţi
150 g maioneză de post
1 ţelină
zeamă de lămâie
1-2 linguri ulei
500 g mazăre
50 g caşcaval de post
sare
piper
Cum se prepară
Se pune mazărea la fiert în 2 litri de apă şi se lasă la fiert în jur de 30 de minute, până se înmoaie. Se curăţă de coajă cartofii, morcovii şi ţelina şi se pun la fiert, aproximativ 20 de minute, până se pot pătrunde cu furculiţa, potrivit retete.unica.ro. Legumele se scurg apoi de apă şi se dau la răcit. Se taie morcovii şi cartofii cubuleţe mici ca pentru salată. Ţelina se poate toca sau se poate da pe răzătoarea mare.
Peste zarzavaturile tocate se pune puţină zeamă de lămâie, mazărea scursă foarte bine de apă şi maioneza de post şi se amestecă bine, cam 10 minute. Salata se poate condimenta cu puţin ulei, sare, piper, zeamă de lămâie şi muştar, în funcţie de preferinţe. Se poate servi la aperitiv, cu crutoane de pâine prăjită.
Vezi și: Omletă de post. Cum se prepară: Rețeta
Tocăniță de varză cu cartofi. Rețeta de post
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News