Iată cum puteți prepara o salată simplă, cu numai câteva ingrediente, dar plină de vitamine și minerale.
6 morcovi mari
3-4 căței de usturoi
2-3 linguri de ulei de măsline
2 lingurițe de oțet de mere
- sare
- fulgi de chili
- piper proaspăt măcinat
- susan negru, pentru servire
Morcovii se spală și se curăță de coajă, apoi se taie cu dispozitivul de răzuit rădăcinoase, luând forma unor spaghete vegetale.
Cățeii de usturoi se zdrobesc și se amestecă cu sarea și uleiul de măsline. Peste ”sos” se adaugă cele două lingurițe de oțet de mere, iar dacă sunteți un iubitor al preparatelor picante puteți adăuga și puțin ulei picant.
Amestecați șuvițele de morcov cu sosul de usturoi, puțin chili și piperul proaspăt măcinat.
Salata de morcovi poate fi consumată la 2-3 ore de la preparare, timp suficient cât să se îmbine, în mod armonios toate elementele nutritive. De asemenea, poate fi consumată și la 2-3 zile, când devine o ”murătură”, deci o sursă de probiotice.
Salata de morcovi poate fi păstrată la frigider până la o săptămână.
Această salată poate fi consumată ca atare, după ce ați adăugat susan negru pe deasupra, sau ca garnitură lângă o friptură la grătar.
Morcovii sunt o sursă excelentă de vitamine, cu acțiune antioxidantă, și fibre. Acestea din urmă asigură o bună funcționare a organismului, în special al tractului intestinal.
Uleiul de măsline este cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate, fiind, de asemenea, bogat în antioxidanți și vitamine.
Citește și: Desert inedit cu nuci și căpșune. Este de post și nu necesită coacere
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu