Salata de ouă cu măsline reprezintă preparatul ideal care nu trebuie să lipsească de pe masă, în cazul evenimentelor în familie. Se prepară foarte ușor și este tare gustoasă.
Ingrediente
- ouă 5 buc.
- măsline 0,500 kg
- ceapă 0,150 kg
- ulei 0,100 l
- lămâie 0,100 kg
- tuburi de anşoa 1 buc.
- piper măcinat 0,001 kg
- sare 0,025 kg
Cum se prepară
Măslinele se pun într-un vas şi se opăresc cca. 10 minute, după care se taie în două, se scot sâmburii şi se pun pe o farfurie. Ouăle se fierb tari, se răcesc, se curăță de coajă şi se toacă mărunt. Ceapa se curăţă şi se toacă. Pasta de anşoa se freacă într-un castron, adăugându-se uleiul, puţin câte puţin, zeama de lămâie, piperul, măslinele, ceapa şi ouăle. Se potriveşte gustul de sare şi se amestecă toată compoziţia. Se aranjează pe un platou.
*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News