Pătrunjelul are mai multă vitamina C decât sucul de lămâie, este bogat în vitamina K, ne protejează organismul împotriva cancerului și diabetului, dar și curăță corpul de toxine.
Date ale Departamentului Agriculturii din SUA arată că o ceașcă de pătrunjel tocat conține: 22 de calorii, 1,78 grame de proteine, 0,47 g de grăsimi, 3,8 g de carbohidrați, 2 g de fibre, 0,51 g zahăr.
Aceeași cantitate de pătrunjel are 984 micrograme de vitamina K, precum și 79,8 mcg de vitamina C și 5.054 unități internaționale de vitamina A. O cană de pătrunjel oferă 1.230 la sută din aportul recomandat de vitamina K.
Pătrunjelul conține flavonoizi, compuși vegetali naturali care pot contracara agenții cauzatori de boli din organism. Unul dintre aceștia este miricetina despre care s-a demonstrat că ajută la prevenirea cancerului de piele. Pătrunjelul conține una dintre cele mai mari concentrații de miricetină la 100 de grame. Într-o revizuire de mai multe studii, realizată în 2015, s-a demonstrat că substanțele din pătrunjel (apigenina) scad dimensiunea tumorii într-o formă agresivă de cancer de sân.
Pătrunjelul poate fi consumat simplu, sub formă de smoothie sau ca salată. Cea mai renumită salată de pătrunjel este Tabbouleh.
Ai nevoie de
- șase legături de pătrunjel
- mentă
- o lingură de grâu hidratat în apă timp de 30 de minute și pisat
- o roșie tăiată cubulețe
- zeama de la o lămâie
Citește pe DCMEDICAL.RO cum se prepară salata de pătrunjel.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu