Dacă vrei ceva delicios și rapid, această rețetă de salată este fix ce căutai. Iată cum se prepară.
Ingrediente
- un piept de pui mare (500g)
- 400 g porumb
- o cutie ciuperci
- 400 g castraveţi muraţi
- 100 g gogoşari muraţi
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Maioneza
- 2 gălbenuşuri crude
- 2 linguriţe muştar
- 1-2 linguri zeamă de lămâie
- 400 ml ulei
- sare
Vezi și: Salată de fructe persană. Desertul revigorant, după mesele îmbelșugate de Paște
Cum se prepară
Pieptul de pui se curăță, se spală, se pune la fiert în apă cu sare şi, când este gata, se lăsă puţin la răcit şi se taie cuburi mici de 1/1 cm, scrie bucataras.ro. Porumbul se fierbe în apă, se scurge şi se lasă la răcit. Ciupercile se clătesc cu apă rece şi se lasă la scurs.
Într-o tigaie se pune uleiul şi se călesc ciupercile până rămân fără zeamă. Se pune sare şi piper şi se adaugă şi pieptul tăiat cubuleţe. Se mai căleşte puţin, se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Castraveţii şi gogoşarii se toacă mărunt şi se scurg de zeamă prin stoarcere.
Se face maioneza din 2 gălbenuşuri crude, 2 linguriţe de muştar, sare, zeamă de lămâie şi 400 ml ulei (cu mixerul). Se pun toate ingredientele într-un castron şi se potriveşte de sare şi piper. Se adauga maioneza, se amestecă bine şi este gata.
Vezi și: Salată de căpşune cu portocale şi mentă. Desertul ușor și revigorant. Sosul este delicios!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu