Dacă vrei o masă ușoară, delicioasă și ușor de preparat, poți încerca salata de pui cu porumb.
Ingrediente
1/2 piept de pui
5 linguri cu vârf porumb (din conservă)
3 castraveciori muraţi
100 gr caşcaval
1 morcov
2 linguri ulei măsline
3 linguri suc de lămâie
sare, piper
Cum se prepară
Pieptul de pui se pune la fiert în apă fierbinte cu sare. Se fierbe la foc domol cca. 30-40 minute. Se scoate şi, după ce se răcoreşte un pic, se desface fâșiuţe. Se adaugă porumbul peste carne. Castraveciorii se taie cubuleţe mici (ca la salata de boeuf) şi apoi se storc un pic de apă, potrivit e-retete.ro. Se adaugă peste carnea de pui. Se dau pe răzătoarea mare caşcavalul şi morcovul. Se sărează şi se piperează salata după gust şi se amestecă uşor. Gustaţi să fie bine condimentată salata. Se amestecă într-o ceşcuţă uleiul cu sucul de lămâie şi, când devine ca o emulsie, se toarnă peste salată. Se amestecă iar. Se verifică de gust şi, dacă o doriţi mai acrişoară, mai adăugaţi suc de lămâie.
BONUS: Salată italiană la grătar. Rețeta inedită de vară
Ingrediente
- 1 vânătă
- 1 dovlecel zucchini
- 250 g roşii chery
- 2 roşii normale sau 250 g de roşii chery galbene pentru culoare
- 3 bulgări de mozzarella proaspătă sau dacă vreţi să fie de post toffu
- un pic de ulei
- sare şi piper după gust
- 1 legătură de busuioc
- câteva fire de pătrunjel verde
pentru vinagretta:
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de muştar dijon
- 1 lingură oţet de mere cu miere
Cum se prepară
Spălaţi bine toate legumele. Apoi, vânăta o tăiaţi rondele, dovlecelul felii pe lung. Ungeţi feliile de vinete cu ulei, apoi presăraţi puţină sare pe ambele părţi. Puneţi o tigaie grill pe foc şi lăsați-o să se încingă. Atunci când este gata, puneţi feliile de vinete şi prăjiți-le pe ambele părţi până când se înmoaie uşor - cam 2-3 minute pe fiecare parte. După ce aţi prăjit vinetele, prăjiţi și dovlecelul la fel. În timp ce se prăjesc vinetele şi dovlecelul, tăiaţi roşiile chery în jumătate şi puneţi-le într-un bol.
Preparați vinagretta astfel: într-un castronel puneţi muştarul, apoi oţetul, sare, piper și amestecaţi bine, potrivit reteteculinare.com. Turnaţi în fir uleiul, ca la maioneză.
Puneţi vinagretta peste roşii şi amestecați. Tocaţi busuiocul şi adăugați-l la roşii. Aşezaţi pe un platou, de jur împrejur, vinetele, apoi dovlecelul în mijloc, astfel încât să se vadă şi vinetetele dedesubt. Aşezaţi mozzarella peste dovlecei și apoi turnaţi roşiile cu tot cu sos peste tot platoul. Presărați busuioc sau pătrunjel verde tocat mărunt deasupra.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu