Salată de pui cu țelină și maioneză nu poate lipsi de pe masa de Revelion. Iată cum se prepară.
Ingrediente
- 250 g rădăcină ţelină (1/3 căpăţână)
- 500 g pulpe pui fripte/pui întreg la rotisor
- 3 morcovi
- o legătură pătrunjel
- o ceapă
- o lingură de zahăr
- zeama de la o jumătate de lămâie
- sare
- piper
Cum se prepară
Curăţă ţelina şi dă-o pe razătoarea mare, apoi procedează la fel cu morcovul şi toacă ceapa solzişori, potrivit retetepractice.ro. Frige puiul la tigaie sau la cuptor cu condimentele preferate, la foc mare, cât să se rumenească, dar să nu se usuce.
Desfă carnea de pe oase (în cazul pulpelor) şi mărunțește-o cu tot cu piele. Combină morcovul cu ţelina, puiul mărunţit, ceapa tăiată solzişori şi verdeaţa. Asezonează salata de pui cu ţelină cu un dressing obţinut din zeama de lămâie, zahărul, sarea şi piperul, adăugate după gust.
Vezi și: Cum se păstrează pâinea pentru a rămâne proaspătă mult timp. Trucuri geniale
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu