Salată de roşii cu brânză. Rețeta-vedetă a verii

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Дарья Евстигнеева)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Дарья Евстигнеева)

Salata de roșii cu brânză este vedeta verii în materie de preparate rapide și foarte gustoase. Iată rețeta...

Ingrediente

4-5 roşii, feliate

80 ml ulei de măsline

2 linguri oţet

1 lingură miere

2 linguri ceapă, tocată

1-2 căţei de usturoi pisaţi

1 lingură pătrunjel, tocat

1 lingură busuioc proaspăt, tocat

450 g mozzarella sau telemea

sare

piper

Cum se prepară

Într-un borcan mai mare, amesteci uleiul, oţetul, mierea, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, busuiocul, sare şi piper, după gust. Închizi cu un capac şi agiţi bine toate ingredientele. Amesteci cu roşiile într-un bol, acoperi cu folie şi dai la frigider 1-2 ore. Laşi la temperatura camerei 5-10 minute, apoi combini cu brânza înainte de servire.

BONUS: Salată de pepene verde cu brânză feta

Nimic nu este mai bun pe caniculă decât o salată de pepene verde și brânză feta. Potrivit Google Trends, căutările pentru salate de pepene verde și brânză feta au crescut în fiecare lună iulie de mai bine de un deceniu, scrie Journal Courier. Dacă o veți încerca și voi veți afla de ce. Combinația răcoritoare este ceea ce mulți ar mânca săptămânal în timpul sezonului de pepene verde.

Această salată are atât de puține ingrediente, încât o vei prepara în doar câteva minute. Cu cât pepenele este mai dulce, cu atât mai uimitoare este salata. Puteți folosi pepeni mari, mai mici, roșii sau galbeni, orice aveți. Pepenii fără semințe sunt ușor de găsit în zilele noastre și fac ca salata să fie și mai ușor de făcut pentru că nu va trebui să stați să alegeți sâmburii. Dacă puteți răci pepenele verde înainte de a-l tăia, ar fi perfect. Dacă începeți să faceți salata cu un pepene la temperatura camerei, ar fi bine să răciți salata înainte de servire.

Căutați cea mai bună feta pe care o puteți găsi, de preferință proaspătă și neambalată. Poți alege dintre feta franțuzească, feta grecească, feta bulgărească, feta libaneză etc.

Cum se prepară salata cu pepene verde și brânza feta

Prin urmare ingredientele-vedetă ale acestei salate sunt pepene verde și brânza feta. Pe lângă acestea veți avea nevoie doar de ceapă roșie și mentă. Pepenele verde îl puteți tăia cuburi sau biluțe. Brânza feta se taie cuburi, fără a fi fărmată. După ce ați tăiat cele două ingrediente, adăugați puțină mentă și ceapă roșie tocată mărunt. Contrastul dintre pepenele suculent și dulce și ceapa crocantă și iute, să nu mai vorbim de feta fărâmicioasă, cremoasă, este grozav. Menta proaspătă leagă totul împreună pentru o aromă proaspătă de vară. Menta se oxidează și se întunecă repede după ce este tăiată sau ruptă, așa că adăugați-o chiar înainte de a servi salata. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel