Salata de ton cu ou și ceapă poate reprezenta un fel de mâncare absolut delicios și hrănitor. Und emai pui că este și sănătos. Iată cum se prepară.
Ingrediente
- 2 cepe roşii și 4 ouă
- 240 g ton bucăţi, în suc propriu
- câteva frunze de pătrunjel
- 1 lingură capperi
- oţet de vin alb
- ulei de măsline
- sare, piper
Cum se prepară
Fierbeţi ouăle într-o cantitate mare de apă şi puţină sare, pentru cca. 8-9 minute. Imediat ce s-au fiert, le lăsaţi la răcit sub jet de apă rece. Le decojiţi, le tăiaţi în două, iar fiecare jumătate în feliuţe, potrivit petitchef.ro.
Capperii, dacă sunt în sare, îi lăsaţi la desărat, schimbându-le apa de vreo două trei ori. Ceapa o tăiaţi solzijori fini. Dacă vi se pare cu miros prea puternic, o puteţi ţine în apă pentru câteva minute. Tonul îl scurgeţi bine de sucul în care a fost în conservă.
Asambalare salata: adăugaţi toate ingredientele cum vă vin la mână pe un platou. Asezonaţi cu sare şi piper. Stropiţi cu câteva picături de oţet de vin alb şi ulei de măsline. Şi nu uitaţi şi de pătrunjel.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu