Ce zici de o salată ușoară de năut pentru cină?
Amestecul de năut, ceapă roșie, castraveţi și roşii cu puţin ulei de măsline şi poate nişte mărar proaspăt tocat nu se poate numi decât vis de vară. De vară caniculară! O poţi servi cu focaccia lângă sau simplă, şi asta pentru că năutul ţine loc de bază.
E deja cunoscut faptul că năutul e o sursă excelentă de proteine în orice salată. De cele mai multe ori, mai la îndemână este folosirea năutului din conservă, dar la fel de bun este și năutul uscat. Acesta din urmă trebuie întâi hidratat în apă şi fiert bine înainte de a-l adăuga în salate. În privinţa legumelor, cea mai reuşită şi simplă combinaţie este cea de ceapă roșie, roșii și castraveți.
10 roșii cherry
1 ceapă roșie
1 castravete
400 g năut din conservă
sare
piper
20 ml ulei de măsline
cimbru
Te-ar mai putea interesa: Ciorbă de năut cu fasole verde
Spală năutul și lasă-l la scurs. Tai roșiile jumătăți, castravetele felii și ceapa roșie solzișori.
Amesteci năutul cu legumele, condimentezi cu sare și piper, după gust, și torni uleiul de măsline.
Amesteci și servești salata cu cimbru proaspăt sau cu mărar, dacă îţi place.
Dacă vrei, poţi să adaugi şi boabe de porumb, tot din conservă, sau măsline.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News