Salata de varză se prepară destul de simplu și, în plus, este și ieftină.
Cu toate acestea, multe gospodine nu reușesc să facă un aperitiv la fel de reușit ca bucătari profesioniști. Există mai multe secrete în prepararea salatei de varză, datorită cărora veți reuși să pregătiți o salată perfectă ca la restaurant.
Pentru a face salata de varză, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
600 grame de varză;
100 grame de morcovi;
1 lingură de zahăr,
jumătate de linguriță de sare,
1, 5 lingură de oțet de 9%,
3 linguri de ulei vegetal rafinat (de măsline sau de semințe de floarea soarelui).
În primul rând, mărunțiți varza. Este mai bine să folosiți o răzătoare specială, nu un cuțit. Varza se sărează și se zdrobește puțin cu mâinile. Dacă varza este tânără, atunci nu o zdrobiți, deoarece va da prea prea multă zeama. Lăsați varza timp de 15 minute.
Sos delicios de roșii, cu un ingredient uimitor. Doar așa îl vei face de acum înainte
Morcovul se dă prin răzătoare. Avei grijă să alegeți morcov dulce și portocaliu, nu galben. Acesta va arăta mai frumos și va avea un gust mai bun. Adăugați morcovul ras în varză împreună cu zahărul și oțetul. Lăsați salată, în frigider, 10 minute.
După cele 10 minute, se adaugă ulei, se amestecă și se dă la frigider pentru o jumătate de oră. Salata poate fi păstrată la frigider și câteva zile: gustul ei se va îmbunătăți.
Dovlecei, umpluți cu carne tocată: sunt dietetici, gustoși și au doar 240 calorii
Dacă săriți peste pașii pentru prepararea salatei de varză și doar amestecați toate ingredientele, salata nu va avea gustul pe care îl doriți să-l obțineți.
Salata de varză este ușoară, suculentă și parfumată. Se potrivește bine cu preparatele din carne sau cartofi. Poftă bună!
Ingredientele din această salată sunt foarte simple și gustoase. Salata se prepară ușor și destul de repede. Înlocuind unele ingrediente, salata va avea, de fiecare dată, un gust gust.
Ingrediente:
ciuperci - 250 grame,
conserve de năut, mazăre sau fasole - 200 grame,
castraveți murați 2-3 bucăți,
ouă - 4 bucăți,
usturoi - 2-3 căței (sau ceapă - 1 bucată)
maioneză - 1-2 linguri.
În primul rând, trebuie să fierbeți ouăle și să prăjiți ciupercile. Acestea din urmă, de altfel, pot fi folosite și murate. Ciupercile se pun într-o tigaie uscată și se prăjesc până când tot lichidul se evaporă. Sărați-le și piperați-le la sfârșit.
Între timp, ouăle fierte se taie și se pun într-un bol. Adăugați castraveți sărați tocați, apoi ciupercile răcite puțin.
Urmează să adăugați năutul din conservă, nu înainte de a scurge tot lichidul. Apropo, năutul poate fi înlocuit cu mazăre sau fasole.
Marinada „secretă” pentru gătirea cărnii: friptura se va topi în gură
Adăugați câțiva căței de usturoi zdrobiți sau o ceapă tocată fin. Asezonați salata cu maioneza sau cu un sos, făcut din maioneză, amestecată cu smântână în proporții egale. Acum trebuie să amestecați totul bine și să lăsați să salata câteva ore în frigider. Poftă bună!
Pregătește o salată de legume pentru cină și toată lumea va fi mulțumită. Baza salatei vor fi cele mai simple legume: varză, morcovi, castraveți, roșii, ceapă și usturoi. Sosul de soia, susanul și boia de ardei îi vor adăuga o notă specială!
Ingrediente:
varză proaspătă -1 bucată;
usturoi - 1 cățel;
ceapă - 1 bucată;
morcov - 1 bucată;
castraveți - 2 bucăți:
roșii - 1 bucată;
sare, boia de ardei, susan - după gust;
sos de soia - 2 linguri;
coriandru și mărar - după gust;
ulei vegetal - 3 linguri.
Varza se toacă și se sărează. Usturoiul și ceapa tocate se prăjesc puțin în ulei. Adăugă apoi boia și susan.
În tigaia cu ceapă și usturoi, se adaugă morcovii tăiați fâșii și castraveții tăiați grosier. Adaugă sosul de soia, așteaptă până când toate ingredientele s-au înmuiat și oprește focul.
Combină gumele prăjite cu varza. Adaugă roșiile tocate grosier și verdeață tocată mărunt. Toate ingredientele se amestecă. Salata de varză în stil oriental este gata! Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu