Această rețetă de salată de varză cu morcov și țelină nu ar trebui să-ți lipsească de pe masă, zilele aceastea, când meniul poate fi unul destul de greu. Va aduce un plus pe prospețime în farfurie.
Ingrediente
1/2 varză albă
1/2 varză roşie
1/2 ţelină
1 morcov
1/2 legătură de mărar
zeamă de la o lămâie
2 linguri de ulei
sare şi piper, după gust
Vezi și: Vin fiert în stil scandinav. Rețeta de Glögg pe care musafirii tăi o vor adora
Cum se prepară
Îndepărtăm primele foi de la varza albă şi de la cea roşie, îndepărtăm cotoarele, apoi dăm pe razătoare cele două jumătăţi de varză, dar separat. Frecăm răzăturile de varză cu puţină sare şi piper, în vase separate, scrie bucataras.ro.
Spălăm mărarul verde, îl tocăm şi îl amestecăm cu varză albă. Adăugăm zeama de la 1/2 lămâie şi o lingură de ulei şi amestecăm bine salata de varză albă. O lăsăm la odihnit şi ne ocupăm de varza roşie. Procedăm la fel ca la varza albă, doar că nu punem mărar.
Curăţăm ţelina şi morcovul, le dăm pe răzătoare şi le amestecăm. Într-o salatieră adăugăm varza albă amestecată cu mărar, apoi varza roşie şi deasupra morcovul cu ţelina, fără a le asezona cu dressing.
Vezi și: Cum se păstrează CORECT cozonacul. Așa te vei bucura mai mult timp de gustul lui delicios
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News