Salată de vinete arăbească sau Baba Ganoush așa cum cum este cunoscută este delicioasă. Trebuie să o încerci, dacă îți dorești să testezi ceva nou. Iată um se prepară.
Publicitate
Ingrediente
- 3-4 vinete mari
- 2 căţei usturoi
- o ceapă medie
- zeama unei lămâi
- 4 linguri sos tahini
- 2 linguri ulei de măsline
- 150 g linguri iaurt grecesc
- 4-5 frunze de mentă
- 1/2 legătura pătrunjel
- 1/2 rodie, bobite
- sare
- piper
Vezi și: Cei mai bun CÂRNAȚI de PORC pentru masa de Crăciun. Cum se prepară
Cum se prepară
Coace bine vinetele și lasă-le acoperite într-un recipient. Apoi, curăţă-le şi lasă-le la scurs, presărate cu sare pentru 30-40 minute. Toacă bine vinetele şi amestecă-le cu usturoiul tocat mărunt, zeama de lămâie, pasta de susan, ceapa tocată mărunt, iaurtul grecesc, verdeţurile tocate mărunt şi rodia, potrivit retetepractice.ro. Potriveşte de sare şi piper şi lasă preparatul la frigider pentru 1-2 ore înainte de servire.
Serveşte salata de vinete cu puţin ulei de măsline şi boabe de rodie deasupra, cu chipsuri de pită sau pâine crocantă, ca aperitiv.
Vezi și: Cartofi prăjiți spanioli. Rețeta specială de "Patatas Bravas". Gust fenomenal!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu