Salata de vinete reprezintă cea mai rapidă și delicioasă gustare, mai ales în post. Iată cum se prepară rețeta.
Ingrediente
2 vinete
3 ardei gras
1 ceapă roşie
100ml ulei
sare
Cum se prepară
Vinetele şi ardeii se coc, se curăţă de coajă şi se lasă la scurs, scrie bucataras.ro. Vinetele se mărunţesc puţin cu mixerul într-un castron. Se pune sare şi ulei şi se amestecă bine cu o lingură de lemn până se omogenizează. Ardeii se taie mărunt şi se pun în castron. Ceapa se toacă fin şi se pun în castron. Se amestecă toate şi se potriveşte de sare. Este foarte bună pe pâine proaspătă sau prăjită.
Ingrediente
500 g ciuperci proaspete
2 cartofi
o ceapă
100 ml smântână vegetală de soia
o lingură ulei
3-4 fire pătrunjel
sare
piper
Cum se prepară
Se opăresc două ciuperci care se taie lamele şi se pun 15 minute la cuptor. Restul se pun la fiert cu cartofii, ceapă şi apă. Se presara cu sare şi se lăsă pe foc 30 de minute, potrivit retetepractice.ro. Apoi, se mixează, se adaugă smântâna de soia şi se potriveşte gustul de sare şi piper. Ciupercile uscate se rumenesc în puţin ulei şi se aşază deasupra fiecărei porţii de supă, alături de pătrunjel.
Ingrediente
4 porții
4 buc burgeri vegetali
6 buc lipii
2 buc roșii
1 buc ceapă roșie
1 legătură ceapă verde
1 buc castravete
1 buc ardei gras roșu
5-6 buc măsline
4 buc cartofi
după gust maioneză de post
după gust ketchup
după gust sare
după gust piper
Cum se prepară
Tăiem cartofii fâșii subțiri pe care îi băgăm la cuptor la 250 C grade timp de 20 de minute. Cât timp cartofii sunt în cuptor, punem într-o tigaie încinsă neaderentă burgerii pentru aproximativ 8 minute, ei deja fiind gătiți, scrie cookpad.com. Legumele le spălăm, le curățăm și le tăiem rondele. Pe foaia de lipie punem maioneză, cartofii, burgerii tăiați felii și restul de legume, iar la sfârșit adăugăm ketchupul. Împăturim shaorma și o servim imediat.
Ingrediente
150 g tofu
zeama de la jumătate de lămâie
2 linguri de sirop de agave
2 lingurițe de sare
1 lingură de muștar
60 ml ulei
Cum se prepară
Tofu se taie în bucăți mari și se pune într-un blender. Se adaugă uleiul, muștarul, siropul de agave, zeama de lămâie și sarea. Se pornește blenderul. Se pasează până ce se obține un fluid asemănător smântânei ca textură și culoare, potrivit retete.unica.ro. Smântâna vegană din tofu sau de post poate fi folosită ca sos alături de nachos, chipsuri, cartofi copți sau cartofi dulci. Acest tip de smântână se ține la frigider.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci