Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o rețetă proprie, specifică toamnei, respectiv salată de vinete cu gogoșari și cremă de brânză.
3-4 vinete
2-3 gogoșari
2 linguri ulei de măsline
2 linguri cremă de brânză
2-3 fire ceapă verde
1 cățel de usturoi
sare
busuioc mentolat
Vinetele se coc, se curăță, se lasă la scurs și se toacă mărunt. Gogoșarii se spală, se curăță și se toacă în cubulețe mici. Se trag la tigaie în 2 linguri ulei de măsline, alături de un cățel de usturoi strivit, pentru un plus de aromă. Nu trebuie ținuți pe foc decât 1-2 minute, pentru a nu se pătrunde prea mult, ci a rămâne ușor al dente.
Peste vinetele scurse, răcite și tocate se adaugă gogoșarii trași la tigaie, împreună cu uleiul de măsline și se amestecă. Se adaugă crema de brânză, câteva frunze de busuioc mentolate, tocate mărunt, rondele mici de ceapă verde și se potrivește gustul cu sare, notează a1.ro. Este delicioasă salata de vinete cu gogoșari și cremă de brânză, mai ales servită cu felii de pâine rustică, prăjite.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu