Salată delicioasă de vară cu avocado și porumb. Rețeta este simplă și ușor de preparat

Salată delicioasă de vară cu avocado și porumb. Rețeta este simplă și ușor de preparat. Sursa foto: freepik.com
Salată delicioasă de vară cu avocado și porumb. Rețeta este simplă și ușor de preparat. Sursa foto: freepik.com

Porumbul dulce și proaspăt, avocado cremos și roșiile suculente se îmbină perfect în această salată aromată. Și este extrem de ușor de preparat!

Din moment ce legumele de vară sunt la apogeul lor de prospețime, ar fi păcat să nu le consumi. Această salată proaspătă din avocado cremos, boabe dulci și suculente de porumb și roșii coapte, însoțite de cu un dressing ușor te va cuceri.

Pentru ca avocado să nu se întunece, toarnă peste el suc de lămâie și adăugă-l în salată chiar înainte de servire.  

Ingrediente:

lămâie verde - 2 bucăți,

ulei de măsline extra virgin - 60 ml,

sare - 1/2 linguriță,

piper negru  - după gust.

porumb - 1 conservă,

ceapă roșie - 1 bucată,

roșii cherry - 285 grame,

salată verde - câteva frunze,

avocado - 2 bucăți.

 

Rețeta, pas cu pas

Stoarce lămâile și amestecă bine sucul obținut cu ulei de măsline, sare și piper negru într-un castron  până se omogenizează.

Ceapa roșie se taie cubulețe, iar roșiile cherry în sferturi. Rupe frunzele de salată. Deschide conserva de boabe de porumb. Se amestecă toate ingredientele într-un castron mare.

Aperitivul delicios din roșii care se mănâncă mai repede decât carnea. Rețeta este simplă

Taie avocado cubulețe și pune-l într-un castron mediu. Stropește avocado cu 2 linguri de suc de lămâie și amestecă. Chiar înainte de servire, adaugă avocado și dressingul în bolul cu salată și amestecă  și amestecați ușor. Poftă bună!

 

Vezi și: Sfeclă cu iaurt, o salată picantă din Orientul Mijlociu

 

Bucătăria din Orientul Mijlociu este o combinație minunată de ingrediente, care împreună alcătuiesc mâncături consistente, utile și sănătoase.

Salata de sfeclă tânără și iaurt aduce prospețime de vară și vitamine într-o singură farfurie. Pregătiți salată din sfeclă fiartă sau crudă. Salata trebuie să fie răcită înainte de servire.

Ingrediente:

sfeclă 1 bucată,

ceapă roșie - 1 bucată,

oțet de vin roșu - 65 ml,

sare - 1/2 linguriță,

zahăr pudră - 1/2 lingură,

iaurt grecesc - 125 grame,

ulei de măsline - 1 lingură,

ceapă verde - 2 bucăți.

 

Modul de preparare 

Spălați bine sfecla, puneți-o într-o oală mare cu apă cu sare și aduceți-o la fiert. Reduceți focul și fierbeți sfecla până se înmoaie, aproximativ o oră, în funcție de mărime.

Scoteți sfecla din apă și lăsați-o să se răcească. Apoi, curățați  sfecla roșie de coajă și tocați-o cubulețe mari, pe care le veți pune într-un castron.

Salată de castraveți, ceapă verde și mentă. O rețetă din bucătăria japoneză

Curățați și tăiați ceapa roșie. Puneți ceapa într-o cratiță mică. Adăugați oțet, sare și zahăr și puneți cratița pe foc.

Imediat ce amestecul fierbe, se  toarnă peste sfecla tocată. Se amesteca bine, se acoperă și se lasă la răcit.

Chiftele din carne de pui și scorțișoară. O rețetă originală și gustoasă

Scurgeți lichidul din sfeclă. Amestecați iaurtul și uleiul într-un castron separat. Adăugați sfecla răcită. Tăiați ceapa verde și decorați salata, înainte de a o servi pe masă.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel