Pregătește o salată de legume pentru cină și toată lumea va fi mulțumită.
Baza salatei vor fi cele mai simple legume: varză, morcovi, castraveți, roșii, ceapă și usturoi. Sosul de soia, susanul și boia de ardei îi vor adăuga o notă specială!
Ingrediente:
varză proaspătă -1 bucată;
usturoi - 1 cățel;
ceapă - 1 bucată;
morcov - 1 bucată;
castraveți - 2 bucăți:
roșii - 1 bucată;
sare, boia de ardei, susan - după gust;
sos de soia - 2 linguri;
coriandru și mărar - după gust;
ulei vegetal - 3 linguri.
Varza se toacă și se sărează. Usturoiul și ceapa tocate se prăjesc puțin în ulei. Adăugă apoi boia și susan.
În tigaia cu ceapă și usturoi, se adaugă morcovii tăiați fâșii și castraveții tăiați grosier. Adaugă sosul de soia, așteaptă până când toate ingredientele s-au înmuiat și oprește focul.
Combină gumele prăjite cu varza. Adaugă roșiile tocate grosier și verdeață tocată mărunt. Toate ingredientele se amestecă. Salata de varză în stil oriental este gata! Poftă bună!
Vezi si:
Varza este o legumă care poate fi depozitată ușor pentru iarnă, dacă gospodinele cunosc metoda corectă.
Cu toate acestea, nu toată lumea știe despre metoda corectă de depozitare a verzei. În acest caz este important să se țină cont de regimul de temperatură și nivelul de umiditate din cămară sau pivniță.
Pentru depozitare sunt potrivite căpățânile puternice și elastice de varză, fără zone afectate de dăunători. Toate frunzele trebuie să fie ferme și îndesate.
Super chifteluțe din trei vinete. Au doar 50 de calorii
Înainte de depozitare, frunzele superioare ale verzei trebuie îndepărtate. Temperatura optimă de depozitare pentru varza albă variază de la minus un grad la +5 grade. Nivelul de umiditate trebuie să fie între 85 și 95%.
Dacă nu sunt respectate aceste condiții, varza se va ofili. Pentru depozitarea pe termen lung a verzei, este cel mai potrivit este raftul inferior pentru legume.
Focaccia din dovleac copt: este uimitoare și are zeci de valori nutritive
Fiecare varză trebuie învelită în folie alimentară în cel puțin două straturi. Acest lucru va asigura depozitarea fără contact cu legumele din apropiere și va păstra umiditatea în frunzele de varză, fără ca apa să ajungă la cotor.
Astfel, varza se va păstra cel puțin 2-3 luni. Cu toate acestea, nu este necesar să păstrați varza pentru o perioadă atât de lungă.
Vezi și:
Te-ai săturat de preparatele obișnuite cu varză? Diversifică-ți meniul cu o rețetă simplă și neobișnuită!
Vei avea nevoie de:
o varza albă mică,
un ardei roșu,
o legătură de ceapă verde,
două ouă,
sare și piper după gust,
50 grame de făină albă,
50 grame de mălai,
100 ml de ulei vegetal.
Varza se taie în jumătate și se toacă mărunt. Ardeiul se taie în fâșii subțiri, iar ceapa verde se toacă mărunt.
Sparge două ouă într-un castron, amestecă-le bine și toarnă-le peste varză. Adăugă ceapa tocată, fâșiile de ardei, piper și sare. Amestecă bine. Făină de grâu și cea de mălai și se amestecă cu legumele.
Cea mai rapidă și delicioasă cină: cartofi, pregătiți la cuptorul cu microunde în doar 15 minute
Se toarnă ulei vegetal într-o tigaie, se încălzește la foc mic și se pune compoziția de varză. Întinde-o ca pe o clătită mare. Deasupra se pot adăuga semințe de susan. Acoperă tigaia cu un capac. Când partea de jos s-a rumenit, întoarce clătita. Se lasă să se rumenească pe cealaltă parte. Clătita de varză se ia de pe foc, se taie în bucăți și se servește cu smântână.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News