Delicioasă, sățioasă și, cel mai important, ieftină, salata de vinete este perfectă pentru prânz sau cină.
Datorită modului special de preparare a vinetelor nu este nevoie de dressing.
Salată de vinete și brânză. Ingrediente:
o jumătate de ardei gras,
2 roșii mari,
o vânătă,
150 grame de de brânză,
susan,
2 căței de usturoi,
sare după gust.
Tăiați vinetele spălate în bucăți mici. Se încinge uleiul vegetal într-o tigaie și se prăjesc vinetele. După ce sunt prăjite, scoateți-le din tigaie.
În același ulei, în care s-au făcut vinetele, se toarnă semințele de susan și se prăjesc la foc mic, astfel încât uleiul să fie saturat cu gustul semințelor.
Pune orezul în tigaie și cina delicioasă e gata. O porție are doar 230 de calorii
Scoateți semințele de susan din tigaie și puneți din nou vinetele. Gătiți-le la foc mic câteva minute.
Transferați apoi vinetele într-un bol de salată și adăugați roșiile, tăiate felii mari, ardeiul, tăiat în jumătăți inele, iar brânza în cubulețe mici. La final, puneți și usturoiul trecut printr-o presă.
Salata se piperează și se amestecă. Decorați-o cu semințe de susan. Poftă bună!
Vezi și:
Odată cu venirea sezonului rece, mâncarea servită la masă trebuie să se schimbe și ea. Tocmai din acest motiv este o plăcere să te bucuri de o supă bună de legume. Rețeta pentru această supa de legume presupune folosirea tăiețeilor, a morcovilor și a ardeilor.
Pe scurt, o combinație de ingrediente, care va face această mâncarea delicată, dar și gustoasă. Această supă sănătoasa poate fi preparată în doar câteva minute, fără niciun efort.
Supă de legume. Ingrediente pentru șase porții a câte 210 calorii fiecare:
50 grame de tăieței,
1,5 litri de apă,
1 ardei roșu,
1 ardei verde,
1 ardei galben,
pătrunjel după gust,
1 ceapă,
sare și piper după gust,
2 linguri de ulei de măsline,
2 morcovi.
Pentru dres:
200 grame de smântână proaspătă;
2 gălbenușuri.
Puneți o oală cu puțin ulei pe aragaz și adăugați morcovii rași. Se lasă să se înmoaie la foc mediu câteva minute, apoi se pune și ceapa tocată și se lasă să se rumenească 3 minute.
Urmează ardeii tăiați cubulețe și se amestecă bine. Lăsați legumele la foc mic 5 minute, după care acoperiți tigaia cu un capac.
Fursecuri fără zahar și fără ulei, dar cu multă ciocolată. Sunt gata în câteva minute
După cele 5 minte, se toarnă peste legume apă și se condimentează cu sare și piper. Gătiți la foc mic, sub capac, 10 minute.
Apoi, nu mai rămâne decât să puneți tăiețeii. Amestecați bine, acoperiți supa cu un capac și lăsați-o la fiert 10 minute.
După cele 10 minute, se pune și pătrunjelul tocate în prealabil. Apoi luați oala de pe aragaz.
Focaccia crocantă cu ceapă. Nu ai mâncat niciodată ceva mai bun
Într-un castron se amestecă smântâna cu ouăle. Amestecul de ouă și smântână se pune în supă. Amestecați bine. Poftă bună!
Vezi și:
Vara, toate gospodinele se pregătesc în mod activ pentru iarnă: fac zacuscă, dulceață, gemuri, pun murături. Printre acestea se numără și verdețurile, care pot fi uscate, congelate și chiar conservate. Există multe modalități de a păstra verdeața pentru iarnă fără să le înghețați. În special, puteți păstra verdețurile în borcane, din care apoi veți pregăti o varietate de sosuri.
Combate insomnia fără pastile: doar pune această legumă sub pernă
Vă oferim o opțiune excelentă de păstrare a verdețurilor: pregătiți un sos, plin de vitamine, care poate fi servit cu carne, paste sau adăugat în produse de patiserie. Ca urmare a unor acțiuni simple, veți obține un sos universal parfumat și apetisant.
Deci, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
100 grame de ceapă verde,
100 grame usturoi verde,
50 grame mărar,
50 grame pătrunjel,
1 lingură de boia,
1 lingură de sare,
1 lingură de miere,
1 lingură suc de lămâie,
3 linguri de ulei vegetal.
Procesul de gătit nu este complicat. Mai întâi trebuie să măcinați verdeața spălată și uscată într-un blender.
După aceea, adăugați boia de ardei, sare, miere, suc de lămâie și ulei vegetal și amestecați din nou în blender.
Aceste alimente nu trebuie păstrate în frigider: lista completă
Pregătiți borcane mici, care sunt mai convenabile de utilizat: spălați-le bine și sterilizați-le. Aranjați verdeața tocată în borcane.
Pentru a păstra sosul parfumat cât mai mult timp, adăugați ulei vegetal peste sos. Păstrați sosul în frigider sau în pivniță, dacă este posibil. Alternativ, puteți îngheța masa verde folosind pungi cu fermoar sau recipiente de plastic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu