Ingredientele din această salată sunt foarte simple și gustoase. Salata se prepară ușor și destul de repede.
Înlocuind unele ingrediente, salata va avea, de fiecare dată, un gust gust.
Ingrediente:
ciuperci - 250 grame,
conserve de năut, mazăre sau fasole - 200 grame,
castraveți murați 2-3 bucăți,
ouă - 4 bucăți,
usturoi - 2-3 căței (sau ceapă - 1 bucată)
maioneză - 1-2 linguri.
În primul rând, trebuie să fierbeți ouăle și să prăjiți ciupercile. Acestea din urmă, de altfel, pot fi folosite și murate. Ciupercile se pun într-o tigaie uscată și se prăjesc până când tot lichidul se evaporă. Sărați-le și piperați-le la sfârșit.
Între timp, ouăle fierte se taie și se pun într-un bol. Adăugați castraveți sărați tocați, apoi ciupercile răcite puțin.
Urmează să adăugați năutul din conservă, nu înainte de a scurge tot lichidul. Apropo, năutul poate fi înlocuit cu mazăre sau fasole.
Marinada „secretă” pentru gătirea cărnii: friptura se va topi în gură
Adăugați câțiva căței de usturoi zdrobiți sau o ceapă tocată fin. Asezonați salata cu maioneza sau cu un sos, făcut din maioneză, amestecată cu smântână în proporții egale. Acum trebuie să amestecați totul bine și să lăsați să salata câteva ore în frigider. Poftă bună!
Pregătește o salată de legume pentru cină și toată lumea va fi mulțumită. Baza salatei vor fi cele mai simple legume: varză, morcovi, castraveți, roșii, ceapă și usturoi. Sosul de soia, susanul și boia de ardei îi vor adăuga o notă specială!
Ingrediente:
varză proaspătă -1 bucată;
usturoi - 1 cățel;
ceapă - 1 bucată;
morcov - 1 bucată;
castraveți - 2 bucăți:
roșii - 1 bucată;
sare, boia de ardei, susan - după gust;
sos de soia - 2 linguri;
coriandru și mărar - după gust;
ulei vegetal - 3 linguri.
Varza se toacă și se sărează. Usturoiul și ceapa tocate se prăjesc puțin în ulei. Adăugă apoi boia și susan.
În tigaia cu ceapă și usturoi, se adaugă morcovii tăiați fâșii și castraveții tăiați grosier. Adaugă sosul de soia, așteaptă până când toate ingredientele s-au înmuiat și oprește focul.
Combină gumele prăjite cu varza. Adaugă roșiile tocate grosier și verdeață tocată mărunt. Toate ingredientele se amestecă. Salata de varză în stil oriental este gata! Poftă bună!
Te-ai săturat de preparatele obișnuite cu varză? Diversifică-ți meniul cu o rețetă simplă și neobișnuită!
Vei avea nevoie de:
o varza albă mică,
un ardei roșu,
o legătură de ceapă verde,
două ouă,
sare și piper după gust,
50 grame de făină albă,
50 grame de mălai,
100 ml de ulei vegetal.
Varza se taie în jumătate și se toacă mărunt. Ardeiul se taie în fâșii subțiri, iar ceapa verde se toacă mărunt.
Sparge două ouă într-un castron, amestecă-le bine și toarnă-le peste varză. Adăugă ceapa tocată, fâșiile de ardei, piper și sare. Amestecă bine. Făină de grâu și cea de mălai și se amestecă cu legumele.
Cea mai rapidă și delicioasă cină: cartofi, pregătiți la cuptorul cu microunde în doar 15 minute
Se toarnă ulei vegetal într-o tigaie, se încălzește la foc mic și se pune compoziția de varză. Întinde-o ca pe o clătită mare. Deasupra se pot adăuga semințe de susan. Acoperă tigaia cu un capac. Când partea de jos s-a rumenit, întoarce clătita. Se lasă să se rumenească pe cealaltă parte. Clătita de varză se ia de pe foc, se taie în bucăți și se servește cu smântână.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu