Preparați o salată din pipote de pui, care va fi mut mai gustoasă decât preparatele din restaurant.
Salata de pipote de pui poate fi o adevărată surpriză pentru cină. Rețetă merită să fie luată în considerare de gospodine, deoarece salata va fi delicioasă și sățioasă. În plus, ai nevoie de câtvea ingrediente ieftine și dispobnibile în toate magazinele.
Ingrediente:
500 grame de pipote,
1 ceapă,
0,5 linguriță de zahăr pudră,
4 căței de usturoi,
1 lingură sos de soia,
50 ml ulei vegetal,
oțet, sare și piper după gust.
Spălă bine pipotele în apă rece. Pipotele se pun la fiert, cu puțină sare. Gătește pipotele până sunt gata. Imediat ce sunt fierte, trebuie scoase din apă și răcite.
Pipotele reci se taie fâșii și se pun într-un bol. Adaugă ceapa tăiată în jumătăți de rondele, sosul de soia, zahărul pudră, sarea și piperul. Nu uita să adaugi ulei vegetal, usturoi zdrobit și oțet.
Se amestecă toate ingredientele. Salata se dă la frigider pentru câteva ore. Cel mai bine ar fi să stea la rece toată noaptea.
Prepară o omletă cremoasă și gustoasă. Un singur ingredient face diferența
Gustul salatei nu va fi inferior celor din carne. Salata este ieftină și foarte bună.
Varianta 2: Poți adăuga în salată și varză iceberg, crutoane, maioneză sau smântână pentru dressing. Și morcovii, dați prin răzătoare, de vor potrivi bine într-o astfel de salată. Dacă dorești, poți completa salata cu bucăți de măsline, porumb sau mazăre.
Imaginează-ți doar ce gust grozav vei obține dacă vei amesteca câteva dintre aceste ingrediente. Poftă bună!
Salata preparată după rețeta de mai jos este atât de bună, încât poate fi servită și pe mesele festive. Delicioasă, simplă și sățioase, pare a fi o salată perfectă. Prin urmare, salata poate fi preparată și pentru mesele de sărbători fără nicio remuşcare. La urma urmei, salata arată cel puțin ca o prăjitură, inclusiv atunci când este tăiată!
Ingrediente:
batoane surimi - 200 grame,
cașcaval tare - 150 grame,
ouă - 4 bucăți,
usturoi - 2 căței,
maioneză - 2,5 linguri.
Cașcavalul se dă prin răzătoarea medie. Fierbeți ouăle și răciți-le, apoi despărțiți albușul de gălbenuș. Gălbenușul de dă prin răzătoare și se adaugă în bolul cu cașcavalul ras.
Clătite de post pentru cei pofticioși de ceva dulce: rețeta rapidă și ieftină
Tot aici, adăugați și usturoiul trecut prin presa. Dacă doriți, puteți renunța la usturoi și îl puteți înlocui cu piper negru măcinat. Adăugați puțină maioneză și amestecați bine.
Albușurile se dau separat prin răzătoarea curată, deoarece le veți folosi pentru decor. Ultimul ingredient sunt batoanele surimi, care trebuie tocate.
Acum treceți la asamblarea salatei: pe platou puneți un strat de surimi, apoi un strat din compoziția de cașcaval și gălbenușuri. Apoi, puneți un alt strat de surimi, urmat de un alt strat de cașcaval și gălbenușuri.
Ceaiul de mușețel, mere și scorțișoară reduce aciditatea și arsurile la stomac. Iată cum se prepară
Ungeți salata cu maioneză, atât suprafața, cât și laturile. La final, decorați salata cu albușurile date prin răzătoare. Salata se dă la frigider pentru 3 ore, apoi poate fi adusă pe masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu