Crud sau gătit, morcovul este unul dintre cei mai mari aliați ai sănătății noastre. Morcovii sunt bogați în vitamina A, ceea ce îi face benefici pentru ochi și mai ales pentru retină.
Vă oferim rețeta unei salate de morcovi, care te va face să îndrăgești aceasta legumă și mai mult.
Ingrediente (pentru 6-8 porții):
morcovi tineri 750 grame,
ceapă verde - câteva fire,
pătrunjel proaspăt - o legătură.
usturoi - 1 cățel,
suc de lămâie - 2 linguri,
muștar - 1 lingură,
boia picantă - 1/2 linguriță,
zahăr sau miere - 1 lingură,
ulei - 1/2 pahar (100-150 ml).
Morcovii se curăță și se taie în felii subțiri pe lungime. Ceapa verde și pătrunjelul se toacă mărunt și se adaugă în bolul cu morcovi. Se amestecă apoi toate ingredientele pentru dressing și se adaugă la morcovi. Nu uitați să tocați usturoiul.
Desert bestial din doar 4 ingrediente: fără cuptor și fără zahăr. Îți va schimba viața
Salata se lasă să stea 20-30 de minute, înainte de a fi servită. Dacă doriți, puteți înlocui pătrunjelul cu coriandru și adăugați 2-3 linguri de sos de soia în dressing. Poftă bună!
Morcovii pot fi păstrați în stare proaspătă până în primăvară, dar, odată cu schimbările de temperatură, leguma poate începe să se ofilească și să se deterioreze.
Vă oferim rețeta de morcovi murați, care sunt delicioși și pot fi serviți alături de o friptură sau cartofi prăjiți.
Veți avea nevoie următoarele ingrediente:
un kilogram de morcovi,
o căpățână de usturoi,
un litru de apă,
două linguri de sare,
o lingură de zahăr,
oțet,
trei boabe de ienibahar pentru un borcan.
Tăiați morcovii curățați și spălați în cuburi mici. Fiecare cățel de usturoi se taie în 3-4 bucăți. Puneți puțin usturoi și câte două boabe de ienibahar într-un borcan spălat. Umpleți apoi borcanul cu morcovi.
Puneți din nou usturoi și un bob de ienibahar. Fierbeți apa cu zahărul și sarea și umpleți borcanul până la gât, adăugând și câte un sfert de linguriță de oțet. Închideți borcanul cu un capac fiert, răsturnați-l și lăsați-l să se răcească. Repetați procedura pentru toate borcanele pregătite. Depozitați borcanele într-un loc răcoros și întunecat.
Morcovii pot fi păstrați până la primăvară sub formă crudă, uscată sau congelată. Morcovii sunt legume care poate fi găsite pe rafturile magazinelor în orice perioadă a anului. Leguma se pune în aproape orice fel de mâncare: supe, salate, garnituri și chiar deserturi. Dacă ai cultivat morcovi în grădină, atunci trebuie să înveți cum să-i depozitezi corect.
Cum să păstrezi morcovii într-o oală. Cu această metodă de depozitare, morcovii trebuie așezați compact în oale emailate și acoperiți cu un șervețel sau un capac. Morcovii pot fi depozitați în subsol și păstra până în primăvară, dar este indicat să-i sortați periodic pentru ca să nu apară dăunători sau infecții.
Dovlecei cu brânză, gătiți în cuptorul cu microunde: sunt cu adevărat savuroși
Cum să păstrezi morcovii la frigider. Morcovii trebuie curățați și dați prin răzătoare grosieră și așezați în straturi în borcane de sticlă. Fiecare strat se presoară cu sare. Astfel de morcovi sunt păstrați în frigider până la șase luni. Atunci când adăugați astfel de morcovi în rețete, eliminați sarea.
Cum să păstrezi morcovii în borcane. Legumele bine spălate și uscate se curăță de coajă și se taie în bucăți mici. Apoi se pun într-un recipient curat și uscat. Recipientul umplut se bagă în congelator, unde poate rămâne până la 2 luni.
Sterilizează corect borcanele pentru zacuscă, dulceață și murături: sfaturile bunicilor
O altă modalitate de a păstra morcovii este să-i uscați într-un cuptor sau la soare. Pentru a face acest lucru, morcovii se spală și se dau prin răzătoare grosieră. Morcovii uscați se pun într-un recipient de sticlă, care se închide ermetic cu un capac.
Morcovi pentru iarna în borcane: ideali pentru salată
Cu această rețetă, veți salva întreaga cultură de morcovi.
Vei avea nevoie:
morcovi - 500 de grame;
apă clocotită - 1 litru;
sare - 1 lingură,
zahăr - 1 lingură
frunză de dafin - 2 bucăți;
cuișoare - 4-5 bucăți.
Morcovii trebuie spălați bine și curățați de coajă. Dacă morcovul este mare, trebuie tăiat în bucăți egale.
Puneți morcovii și condimentele într-o cratiță, umpleți-l cu apă și acoperiți-l cu un capac. Morcovii se fierbe timp de 10 minute, apoi se scot din apă.
În apa clocotită, se adaugă apoi sarea și zahărul. Aranjați morcovii în borcane și turnați saramura fierbinte. Puneți capacele și așezați borcanele într-o cratiță, în care ați pus o cârpă.
Curăță rapid și ușor oalele și tigăile arse: patru trucuri știute doar de gospodinele cu experiență
Se toarnă apă fierbinte peste borcane, până la capace. Se aduc la fierbere și se sterilizează timp de 40 de minute. Strângeți apoi bine capacele, puneți borcanele cu capul în jos și înveliți-le cu o pătură. Lăsați borcanele să se răcească, apoi puneți-le într-un loc răcoros.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu