O salată grozavă de varză roșie, gata în doar câteva minute!
Pentru a obține o salată suculentă trebuie să zdrobiți varza cu mâinile, astfel încât să devină moale.
Ingrediente:
varză roșie - 260 grame,
porumb din conservă - 100 grame,
maioneză - 3 lingurii,
sare și piper - după gust,
mărar proaspăt - 5 grame.
Dacă folosiți maioneză slabă atunci salata este potrivită și pentru cei care sunt la dietă.
Pregătiți produsele necesare: varza roșie, porumbul conservat (scurgeți lichidul din conservă), maioneză, mărar proaspăt, puțină sare și piper negru.
Varza roșie se curăță de frunzele exterioare și se toacă mărunt. Adăugați sare (0,5 linguriță) și pisați cu grijă varza cu sare cu mâinile, astfel încât să devină moale.
Ceapă murată pentru iarnă: un preparat excelent, simplu și accesibil
Adăugați în castronul cu varză conserva de porumb (100 grame), maioneza (3 linguri), piperul negru măcinat și mărarul proaspăt tocat mărunt (5 grame).
Se amestecă totul până la omogenizare și se servește imediat. Poftă bună!
Puteți prepara această rețetă zi de zi: nu este scumpă, dar este foarte gustoasă, sățioasă și rapidă.
În mod ideal, va trebui să pregătiți și un sos simplu, cu care gustul ardeilor se va dezvălui 100%.
Ingrediente:
ardei grași (galbeni sau roșii) - 12 bucăți,
ulei - 30 ml (de floarea soarelui sau măsline),
sare - ½ linguriță.
unt - 10 grame.
Porumb delicios, copt în cuptor cu unt și usturoi: copiii îl vor adora
Pentru sos:
smântână - 300 grame,
mărar - 1 mănunchi,
usturoi - 2 căței,
ulei - 30 ml,
sare, piper, condimente - după gust.
Ardeii trebuie spălați, uscați, așezați într-o tavă de copt și străpunși cu o furculiță în mai multe locuri. Lăsați cozile ardeilor, deoarece nu este nevoie să-i curățăm. Se toarnă mult ulei și sare deasupra ardeilor.
Apoi dăți tava cu ardei în cuptorul preîncălzit și îi coaceți circa 45 de minute, la 200 de grade.
În timp ce ardeii se coc, pregătiți sosul: adăugați mărarul tocat fin, usturoiul pisat și uleiul în smântână. Nu uitați să puneți sare și piper după gust. Amestecați bine sosul.
Apoi, puneți ardeii pe o farfurie, ungeți-i cu unt și stropiți-i cu condimentele preferate după gust. Serviți ardeii cu sosul pregătit. Sunt delicioși. Poftă bună!
Acest fel de mâncare este ieftin și ușor de preparat, iar familia ta îl va iubi și își va diversifica dieta.
Dovlecelul este o legumă versatilă care poate fi gătită în orice fel. În plus, dovlecelul este delicios atât prăjit, cât și înăbușit. Dar astăzi vă propunem o rețetă simplă de dovlecel copt cu piept de pui. Acest fel de mâncare este perfect pentru masa de prânz pentru întreaga familie.
Ingrediente:
dovlecel - 2 bucăți,
unt - 50 grame,
piept de pui - 250 grame,
smântână - 1 lingură,
ouă - 2 bucăți,
pesmet - 2 linguri,
sare și piper măcinat după gust.
Pentru acest fel de mâncare, este mai bine să folosiți dovlecel tineri. Spălați-i, tăiați-i în jumătate și transferați-i într-o tigaie încălzită. Prăjiți-i pe ambele părți.
Brioșe, preparate într-o oală cu apă: un desert delicios, cu nimic mai rău decât cel copt în cuptor
Fileul de pui poate fi tăiat în bucăți mici sau trecut printr-o mașină de tocat. Adăugați în carne sare și piper. Apoi ouăle și amestecați bine.
Se unge o tavă de copt cu unt și se pune, mai întâi dovlecelul, apoi carnea de pui. Se presară stratul superior cu pesmet și apoi se toarnă smântâna.
Puneți tava în cuptorul preîncălzit, la 120 de grade, pentru 1 oră. Serviți dovlecelul cu piept de pui pe masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu