Vă prezentăm rețeta unei salate foarte gustoase, care poate fi preparată în câteva minute din produsele disponibile.
Apropo, dacă nu doriți să adăugați usturoi, îl puteți înlocui cu ușurință cu ceapă verde.
Ingrediente:
Varză de Pekin - 200 grame,
roșii - 2 bucăți,
usturoi - 2 căței,
cașcaval tare - 50 grame.
Dressing:
ulei - 100 ml
ou - 1 bucată,
muștar - ½ linguriță,
sare - ½ linguriță,
zahăr - 1/3 linguriță,
suc de lămâie - 1 lingură.
Luăm varză de Pekin, o tăiem fâșii, o pasăm puțin, dar nu prea mult: astfel va fi mai fragedă și mai suculentă.
Tăiem roșiile felii și le adăugă în varză. Dăm cașcavalul prin răzătoarea mare și îl punem în salată. La fel procedăm și cu usturoiul trecut prin presă.
Cremă de lămâie, un desert delicios, gata în câțiva pași
Iată cum se face dressing-ul: se toarnă 100 ml de ulei într-un borcan, se sparge un ou, se bate, apoi se adaugă muștar și zeama de lămâie, zaharul și sarea și se bat, din nou, cu un blender.
Salata se condimentează cu maioneză și se amestecă. Poftă bună!
Astăzi vă propunem un aperitiv delicios, care, dacă este preparat cu pâinea potrivită, ar putea fi pe placul tuturor.
Să vedem ingredientele:
12 felii de pâine;
20 de frunze de mentă proaspătă;
12 boabe de ienupăr;
3 roșii;
1 cățel de usturoi;
ulei de măsline extra virgin;
sare;
piper în boabe.
Zdrobiți boabele de ienupăr într-un mojar. Apoi spălați bine roșiile și le tăiați cubulețe mici. După aceea, continuați cu tocarea mentei proaspete. Puteți folosi mentă uscată, dacă nu aveți o plantă proaspătă.
Un aperitiv simplu din ardei grași: o rețetă ușoară, dar atât de gustoasă
Treceți acum la tăierea pâinii. Este de preferat să alegeți baghete, pe care să fie ușor să aranjezi ingredientele. Puneți feliile de pâine în cuptor pentru câteva minute. Acestea vor deveni mai crocante și mai gustoase.
Între timp, într-un bol adăugați uleiul, usturoiul, sarea și boabele de piper. Amestecați bine și cu o perie de bucătărie ungeți feliile de baghetă.
Se adaugă apoi roșiile, frunzele de menta tocate și, la final, pudra de ienupăr. Prin urmare, am pregătit un aperitiv delicios cu un ingredient foarte bun, ienupăr, care ne ajute digestia. Boabele de ienupăr sunt un condiment care dă o aromă puternică și intensă, care nu își găsește întotdeauna locul potrivit în bucătărie.
Pastele cu brânză sau cașcaval sunt consistente și sățioase. Pot fi consumate atât la prânz, cât și la cină. În plus, se pregătesc ușor și repede.
Vă propunem să pregătiți paste cu cașcaval în sos de iaurt.
Ingredientele pentru 4 porții:
2 pahare de paste fusilli;
2 linguri de unt;
2 linguri de făină;
2 pahare de lapte degresat;
1 pahar de cașcaval ras,
jumătate de pahar de parmezan ras;
un iaurt grecesc;
o jumătate de pahar de pesmet;
piper negru și sare după gust.
Puneți pastele fusilli în apă clocotită și gătiți-le al dente. În timp ce pastele se gătesc, topiți untul într-o altă cratiță, adăugați făina și gătiți, timp de un minut. Apoi turnați încet laptele, în timp ce amestecați. Sosul se fierbe 5 minute până se îngroașă.
Înfășurați legumele într-un prosop umed: trucul magic, cu care veți economisi o groază de bani
Adăugați cașcavalul și parmezanul în sos și gătiți până când brânzeturile se topesc complet. Opriți focul și adăugați iaurtul grecesc. La final, puneți în sos pastele fierte și amestecați bine.
Caramel sărat, făcut în casă: o rețetă de care te vei îndrăgosti
Pastele cu sos se așează într-un vas de copt. Presărați deasupra pesmet și piper. Coaceți pastele în cuptor 5-7 minute, după care le puteți servi pe masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News