Salata preparată după rețeta de mai jos este atât de bună, încât poate fi servită și pe mesele festive.
Delicioasă, simplă și sățioase, pare a fi o salată perfectă. Prin urmare, salata poate fi preparată și pentru mesele de sărbători fără nicio remuşcare. La urma urmei, salata arată cel puțin ca o prăjitură, inclusiv atunci când este tăiată!
Ingrediente:
batoane surimi - 200 grame,
cașcaval tare - 150 grame,
ouă - 4 bucăți,
usturoi - 2 căței,
maioneză - 2,5 linguri.
Cașcavalul se dă prin răzătoarea medie. Fierbeți ouăle și răciți-le, apoi despărțiți albușul de gălbenuș. Gălbenușul de dă prin răzătoare și se adaugă în bolul cu cașcavalul ras.
Clătite de post pentru cei pofticioși de ceva dulce: rețeta rapidă și ieftină
Tot aici, adăugați și usturoiul trecut prin presa. Dacă doriți, puteți renunța la usturoi și îl puteți înlocui cu piper negru măcinat. Adăugați puțină maioneză și amestecați bine.
Albușurile se dau separat prin răzătoarea curată, deoarece le veți folosi pentru decor. Ultimul ingredient sunt batoanele surimi, care trebuie tocate.
Acum treceți la asamblarea salatei: pe platou puneți un strat de surimi, apoi un strat din compoziția de cașcaval și gălbenușuri. Apoi, puneți un alt strat de surimi, urmat de un alt strat de cașcaval și gălbenușuri.
Ceaiul de mușețel, mere și scorțișoară reduce aciditatea și arsurile la stomac. Iată cum se prepară
Ungeți salata cu maioneză, atât suprafața, cât și laturile. La final, decorați salata cu albușurile date prin răzătoare. Salata se dă la frigider pentru 3 ore, apoi poate fi adusă pe masă. Poftă bună!
Această rețetă delicioasă poate fi preparată atât pentru prânz, cât și pentru cină. Cartofi, șuncă și puțină imaginație și cină delicioasă este gata. Cartofii gătiți într-un borcan pot fi serviți atât ca o mâncare independentă, cât și ca o garnitură
Ingrediente:
cartofi - 1,5 kg
șuncă - 200 grame,
ceapă - 1 bucată,
sare și piper - după gust
rozmarin - 2 grame,
unt - 20 grame,
patru borcane de 0,5 litri fiecare.
Cartofii se curăță, se spală și se taie în cercuri subțiri. Ceapa se taie în jumătate de rondele, iar șunca - în felii subțiri. Asezonați cu sare și piper, adăugați rozmarinul și amestecați totul bine.
Ungeți borcanele în interior cu unt și adăugați amestecul din cartofi, ceapă și șuncă. Puneți deasupra câte o felie de șuncă și acoperiți fiecare borcan cu folie de aluminiu.
Lămâile vor rămâne gustoase și parfumate câteva luni: două secrete simple, dezvăluite de bucătari
Borcanele se trimit în cuptorul încă rece. Cuptorul se pornește, apoi, la 180 de grade și cartofii se coc circa 60-80 minute.
După ce cartofii s-au copt, opriți cuptoru și lăsați borcanele în interior încă 5 minute. Ulterior, scoateți borcanele din cuptor și serviți cartofii pe masă. Poftă bună!
Acestă salată din ceapă, pregătită după o rețetă poloneză, se potrivește perfect cu preparate cu carne.
Pentru a pregăti salata de ceapă, veți avea nevoie de:
ceapa - 1 bucată,
castraveți murați - 2 bucăți,
mere - 3 bucăți,
maioneză - 3 linguri,
smântână - 1 lingură,
muștar - 1 lingură,
suc de lămâie - 1 lingura,
sare, piper - după gust.
Pentru dressing, amestecați maioneza cu smântâna și muștarul, adăugați sucul de lămâie, sare și piper. Amestecați totul bine.
Apoi trebuie să tocați mărunt ceapa și castraveții. Curățai merele de coajă, scoateți miezul și tăiați-le în cuburi mici. Într-un bol se amestecă cuburile de ceapă castraveți și mere.
După aceea, asezonați salata cu sos și amestecați totul bine. Puneți salata la frigider 30 de minute înainte de servire. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu