Salata franțuzească de cartofi cu ou și smântână poate reprezenta o gustare ideală. Iată cum se prepară...
Ingrediente
- 6 cartofi
- 3 ouă
- 1 ceapă
- 100 gr smântână
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 legătură pătrunjel
- după gust, sare
- după gust, piper
Cum se prepară
Cartofii se fierb în coajă. După ce au fiert şi s-au răcit, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe potrivite. Ouăle fierte le decojim şi scoatem gălbenuşul pe care îl punem într-un bol împreună cu smântâna şi omogenizăm totul, scrie gatesc.ro.
Punem cartofii tăiaţi într-un bol. Adăugăm ceapa, amestecul de smântână şi gălbenuş de ou fiert şi uleiul de măsline şi amestecăm. Deasupra aşezăm albuşul tocat mărunt, puţină ceapă tocată şi pătrunjelul. Adăugăm sare şi piper şi totul este gata.
BONUS: Salată austriacă de cartofi. Rețeta pas cu pas
Ingrediente
600 gr cartofi făinoşi
150 ml supă de vită (sau pui)
1/2 ceapă mai mică
2 linguri ulei floarea soarelui
3 linguri ulei din seminţe de dovleac
1 lingura oţet de vin alb (sau mere)
1 linguriţă muştar
1/2 linguriţă piper negru măcinat
1/2 linguriţă sare
1/2 linguriţă zahăr
valeriană
Cum se prepară
Se fierb cartofii în coajă până intră uşor furculiţa în ei. Folosiţi obligatoriu cartofi făinoşi, cu un conţinut crescut de amidon. Preparăm vinegreta: se căleşte ceapa în 2 linguri de ulei de floarea soarelui, doar 30 secunde până se înmoaie un pic, dar mai păstrează gustul de ceapă crudă. Se adaugă supă de vită/pui şi se aduce la fierbere. Se adaugă oţetul şi uleiul de dovleac. Se trage oala de pe foc. Se adaugă zahărul, piperul, sarea şi muştarul şi se amestecă până se dizolvă, scrie e-retete.ro.
Cartofii fierbinţi (cât de fierbinţi suportaţi) se curăţă de coajă. Se taie cartofii cubuleţe şi se pun într-un bol. Se toarnă vinegreta fierbinte (dacă s-a răcit între timp, se aduce iar la fierbere) peste ei . Se amestecă uşor, cu o lingură de lemn, ca să nu strivim cartofii. La început vor părea "apoşi", dar după cca 1 minut cartofii vor absorbi parte din vinegretă. Restul de vinegretă se va amesteca bine cu amidonul lăsat de cartofi şi cu bucăţele de cartofi sfărâmate şi se va îngroşa, transformându-se într-un sos cremos.
Se drege salata de sare. Se lasă la răcit complet. Se aşază salata în boluri, iar lângă ea se pune valeriană după bunul plac. Valeriana se stropeşte din belşug cu ulei de dovleac. Se serveşte la temperatura camerei.
Image by KamranAydinov on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News