Salată grecească de fasole. Rețeta este extrem de simplă

Salată grecească de fasole. Rețeta este extrem de simplă
Salată grecească de fasole. Rețeta este extrem de simplă

Preparați o salată hrănitoare de fasole din bucătăria grecească. Acest fel de mâncare de vară este pregătit, de obicei, în mediul rural.

Salata va fi mai gustoasă dacă fierbeți singur fasolea în loc să folosiți fasole conservată. Salata se păstrează bine la frigider fără a-si pierde textura si gustul.

Bucătarii greci prepară un sos pe bază de ulei de măsline, oțet de vin și muștar. Pregătirea felului de mâncare se face ușor, însă, înainte de a o servi pe masă, salata se lasă două ore la rece.

Ingrediente:

fasole fiartă - 500 grame,

ceapă - 1 bucată,

ceapă verde - 1 legătură,

morcov - 1 bucată,

pătrunjel  - 1 crenguță,

tulpină de țelină - 1 bucată,

ardei roșu bulgăresc - 1 bucată,

mentă  - după gust.

Omletă cu ciuperci și cașcaval, rețeta. Mic dejunul perfect

Pentru sos:

ulei de măsline - 20 ml,

oțet de vin roșu - 10 ml,

muștar Dijon - 10 grame,

zahăr - 5 grame,

sare după gust,

piper măcinat după gust.

 

Prepararea, pas cu pas

Fasolea de pune în înmuiat pentru câteva ore, apoi se fierbe până când este gata. Morcovul se dă prin răzătoare, iar restul legumelor se toacă.

Salată andaluză de vară. Rețeta ușoară și hrănitoare

Combină într-un bol toate ingredientele. Separat, în alt bol, combină toate ingredientele pentru sos. 

Castraveți umpluți cu avocado și ton, pentru o cină sănătoasă și ieftină

Sosul se toarnă peste legume și se amestecă bine. Salata se dă în frigider pentru două ore. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel