În agitația vieții de zi cu zi, orice produs care ne ușurează traiul este mai mult decât binevenit. Regula se aplică și salatelor la pungă.
Salată la pungă ar putea fi mai nesănătoasă decat un hamburger, avertizează un bacteriolog britanic.
Acesta spune că legumele ambalate în pungi, vândute ca produse “gata pentru consum”, ar putea reprezenta un pericol pentru sănătate din cauza bacteriilor pe care le pot conţine.
Bacterii imposibil de distrus
Bacteorologul afirmă că anumite tipuri de bacterii găsite în pungile cu salata tăiată sunt aproape imposibil de distrus, singura modalitate fiind iradierea.
Pe legumele cu frunze, bacteriile ajung direct din sol, iar unii agenţi patogeni pot fi distruşi doar prin prelucrare termică şi spălare cu anumite mijloace, dar nu apă simplă.
Sfatul bacteorologului
Sfatul acestuia este să spălăm cât mai bine verdeaţa, chiar dacă pe ambalaj scrie că nu necesită spălare.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu