Dacă nu ai timp să petreci foarte mult timp în bucătărie, această salată mexicană te va salva. Iată cum se prepară rețeta...
Ingrediente
200 gr piept de pui
1 linguriţă cu vârf condiment cu boia afumată (sau 1/2 linguriţă boia dulce sau afumată + 1/4 linguriţă chimion + 1/4 linguriţă fulgi de chili + 1/4 linguriţă piper negru râşnit + sare)
1/2 salată Romaine (sau altă salată verde)
200 gr roşii cherry
1 ardei iute jalapeno (merge şi roşu)
1/2 avocado
1 ceapă roşie mai mică
1/2 legătură pătrunjel
100 gr fasole roşie fiartă (poate fi din conservă)
100 gr porumb (din conservă)
20 gr seminţe de dovleac
20 tortilla chips (cu sare)
1/2 lingura ulei de măsline
Dressing
1/2 avocado
100 ml lapte bătut (2%)
sucul de la 1 lime (2 linguri)
coaja rasă de la 1/2 lime
1 lingură ulei măsline
4-6 linguri apă rece
1/2 linguriţă chimion măcinat
sare
Cum se prepară
Pieptul de pui se taie cubuleţe şi se masează cu uleiul şi condimentul afumat până e acoperit uniform. Apoi, fie se sotează rapid (3 minute, la foc mare) într-o tigaie antiaderentă, fie se coace 5-7 minute în cuptor la 200C. Se scoate puiul într-un bol şi se lasă să se răcorească. Seminţele de dovleac, dacă nu sunt prăjite, se prăjesc în cuptor la 170C timp de 10 minute.
Pentru dressing, se mixează toate ingredientele în robot până aveţi o cremă fină şi care curge uşor de pe lingură, scrie e-retete.ro. Între timp, tăiaţi salata bucăţi potrivite într-un bol larg. Adăugaţi roşiile tăiate în două. Apoi adăugaţi ardeiul, avocado şi ceapa roşie cubuleţe. Adăugaţi pătrunjelul tocat fin. Adăugaţi fasolea şi porumbul scurse.
Presăraţi seminţele de dovleac şi rupeţi tortilla bucăţi nu foarte mici. Turnaţi 4-5 linguri de dressing şi amestecaţi salata să devină cremoasă. Gustaţi-o de sare şi vedeţi dacă mai doriţi dressing. Serviţi imediat cu dressingul rămas alături, pentru cine mai doreşte.
- Image by wirestock on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News