Salata nemțească de cartofi este și pe placul celor mai mofturoși, pretențioși, când vine vorba de mâncare. Iată rețeta.
Ingrediente
- 1 kg cartofi roșii
- 2 cepe roșii (sau 4-5 verzi)
- 200 g bacon
- 80 ml oțet din cidru de mere
- 3 linguri de zahăr
- 1 lingură muștar
- 3 căței de usturoi
- 1/2 legătură de pătrnjel proaspăt tocat
- sare și usturoi după gust
Cum se prepară
Spală cartofii și pune-i la fiert în coajă până intră furculița ușor în ei (20 de minute). Când au fiert, scurge-i de apă și lasă-i un pic să se usuce pe un prosop de bucătărie curat, potrivit retete.unica.ro. Toacă ceapa și pătrunjelul mărunt. Între timp, prăjește bacon-ul.
Nu arunca grăsimea lăsată de el! Curăță cartofii de coajă, taie-i cubulețe. Peste grăsimea lăsată de bacon, adaugă muștarul, oțetul, sarea, zahărul și piperul. Dă pe foc 1 minut, amestecând, adaugă și cățeii de usturoi mărunțiți și mai lasă încă 30 de secunde pe foc.
Toarnă rezultatul peste cartofii tăiați cubulețe. Amestecă ușor până când cartofii absorb lichidul. Adaugă peste bacon-ul (tăiat cât vrei tu de mare/mic) și pătrunjelul și amestecă ușor. Nu o lăsa să stea la temperatura camerei mai mult de 2 ore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News