Roșiile sunt bogate în vitamine și minerale, de aceea trebuie incluse în regimul nostru alimentar.
Vă sugerăm să pregătiți o salată de roșii cu ceapă prăjită. Salata este perfectă pentru a fi servită ca aperitiv, dar și ca preparat independent la prânz sau cină.
De obicei, în salata de roșii se pune ceapă proaspătă, dar, de data asta, vă propunem să-i dați preparatului un gust cu totul nou.
Ingrediente:
500 grame de roșii,
o jumătate de ardei gras roșu,
o jumătate de ardei gras galben,
4 cepe,
un vârf de cuțit de sare,
o linguriță de zahăr,
piper,
2 linguri de oțet,
4 căței de usturoi,
verdețuri după gust (pătrunjel, coriandru, busuioc)
Tăiați ceapa și prăjiți-o într-o tigaie cu puțin ulei. Într-un bol se pun roșiile, tăiate felii, și ardeii, tăiați fâșii. Se adaugă usturoiul tocat și verdeața mărunțită. Asezonați legumele cu sare, piper, zahăr și oțet.
Adăugați ceapa prăjită în legumele proaspete și amestecați. Dacă mai este necesar, puteți adăuga și ulei vegetal. Poftă bună!
Vezi și:
Delicioasă, sățioasă și, cel mai important, ieftină, salata de vinete este perfectă pentru prânz sau cină. Datorită modului special de preparare a vinetelor nu este nevoie de dressing.
Salată de vinete și brânză. Ingrediente:
o jumătate de ardei gras,
2 roșii mari,
o vânătă,
150 grame de de brânză,
susan,
2 căței de usturoi,
sare după gust.
Tăiați vinetele spălate în bucăți mici. Se încinge uleiul vegetal într-o tigaie și se prăjesc vinetele. După ce sunt prăjite, scoateți-le din tigaie.
În același ulei, în care s-au făcut vinetele, se toarnă semințele de susan și se prăjesc la foc mic, astfel încât uleiul să fie saturat cu gustul semințelor.
Pune orezul în tigaie și cina delicioasă e gata. O porție are doar 230 de calorii
Scoateți semințele de susan din tigaie și puneți din nou vinetele. Gătiți-le la foc mic câteva minute.
Transferați apoi vinetele într-un bol de salată și adăugați roșiile, tăiate felii mari, ardeiul, tăiat în jumătăți inele, iar brânza în cubulețe mici. La final, puneți și usturoiul trecut printr-o presă.
Salata se piperează și se amestecă. Decorați-o cu semințe de susan. Poftă bună!
Vezi și:
Pizza este una dintre cele mai iubite și savurate alimente din lume! Tuturor le place pizza, dar te-ai gândit vreodată că ai putea să o prepar fără cuptor?
Pizza, pregătită după rețeta de mai jos, te va cuceri nu doar pe tine și familia ta, dar și pe toți oaspeții. Iată care sunt ingredientele necesare și procedura de preparare.
Ingrediente:
300 grame de cartofi,
2 ouă,
15 ml ulei,
sare și piper după gust,
două roșii,
mozzarella - 100 de grame.
Cartofii curățați de coajă și tăiați felii se pun la fiert într-o oală cu apă și sare. În alt bol, se pun ouăle și se bat bine.
O tigaie antiaderentă cu puțin ulei se pune pe aragaz. Cartofii fierți și zdrobiți se pun în tigaia încinsă și se așează într-un strat uniform.
După ce tarta din cartofi s-a copt pe o parte, trebuie să o întorci pe cealaltă parte. Dacă vrei te poți ajuta de un platou sau un capac. Asezonează cartofii cu cu sare și piper. În acest moment, adaugă și ouăle bătute.
Chifteluțe din dovlecei, o adevărată delicatesă ușoară. O porție are doar 90 de calorii
La final, pune pe suprafață felii de roșii, peste care vei așeza brânza mozzarella tocată. Pentru a finaliza pizza, acoperă tigaia cu un capac, care va permite brânzei mozzarella să se topească. Pizza este gata și poate fi servită pe masă, pentru a fi savurată împreună cu familia. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci