Salata franțuzească Nicoise poate reprezenta o masă delicioasă și de calitate. Iată cum se prepară...
Ingrediente
400 g somon afumat/ton în conservă/piept de pui
1 salată verde mare
300 g cartofi
2 mâini fasole verde
2-3 roşii
4 ouă fierte tare
4 linguri măsline kalamata
1/2 legătura pătrunjel
2 linguri oţet
1 lingura muştar Dijon
5 linguri ulei de măsline
Cum se prepară
Dacă foloseşti somon afumat, dă-l la cuptor pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu, cu o lingură de ulei, sare şi piper pentru 15 minute la 180 de grade. Dacă foloseşti piept de pui, feliază-l şi frige-l la tigaie sau la grătar, apoi potriveşte-l de sare şi piper, potrivit retetepractice.ro.
Opăreşte fasolea verde pentru 10 minute, fierbe ouăle şi cartofii curăţaţi separat. În răstimp, taie roşiile felii şi pregăteşte dressingul: combină pătrunjelul mărunţit cât mai fin cu muştarul Dijon, oţetul şi uleiul de măsline. Când carnea s-a răcit (dacă foloseşti pui sau somon), asamblează salata astfel: pe un pat de salată verde aşază fiecare ingredient într-o altă zonă (roşiile, măslinele, fasolea verde, cartofii fierţi tăiaţi felii, carnea aleasă).
Deasupra toarnă dressingul după gust şi în 4 părţi opuse ale farfuriei aşază un ou fiert tare, tăiat în sferturi. Poţi pregăti salata Nicoise cu câteva ore înainte, cu condiţia să adaugi dressingul exact înainte de servire, pentru că ingredientele să se menţină proaspete.
Tradiţional, salata Nicoise se serveşte şi cu anşoa. Acest ingredient poate fi adăugat opţional.
BONUS: Salată de pepene verde cu brânză feta
Nimic nu este mai bun pe caniculă decât o salată de pepene verde și brânză feta. Potrivit Google Trends, căutările pentru salate de pepene verde și brânză feta au crescut în fiecare lună iulie de mai bine de un deceniu, scrie Journal Courier. Dacă o veți încerca și voi veți afla de ce. Combinația răcoritoare este ceea ce mulți ar mânca săptămânal în timpul sezonului de pepene verde.
Această salată are atât de puține ingrediente, încât o vei prepara în doar câteva minute. Cu cât pepenele este mai dulce, cu atât mai uimitoare este salata. Puteți folosi pepeni mari, mai mici, roșii sau galbeni, orice aveți. Pepenii fără semințe sunt ușor de găsit în zilele noastre și fac ca salata să fie și mai ușor de făcut pentru că nu va trebui să stați să alegeți sâmburii. Dacă puteți răci pepenele verde înainte de a-l tăia, ar fi perfect. Dacă începeți să faceți salata cu un pepene la temperatura camerei, ar fi bine să răciți salata înainte de servire.
Căutați cea mai bună feta pe care o puteți găsi, de preferință proaspătă și neambalată. Poți alege dintre feta franțuzească, feta grecească, feta bulgărească, feta libaneză etc.
Cum se prepară salata cu pepene verde și brânza feta
Prin urmare ingredientele-vedetă ale acestei salate sunt pepene verde și brânza feta. Pe lângă acestea veți avea nevoie doar de ceapă roșie și mentă. Pepenele verde îl puteți tăia cuburi sau biluțe. Brânza feta se taie cuburi, fără a fi fărmată. După ce ați tăiat cele două ingrediente, adăugați puțină mentă și ceapă roșie tocată mărunt. Contrastul dintre pepenele suculent și dulce și ceapa crocantă și iute, să nu mai vorbim de feta fărâmicioasă, cremoasă, este grozav. Menta proaspătă leagă totul împreună pentru o aromă proaspătă de vară. Menta se oxidează și se întunecă repede după ce este tăiată sau ruptă, așa că adăugați-o chiar înainte de a servi salata. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News