Salata orientală poate fi preparată oricând, chiar și vara. Este gustoasă și foarte ușor de preparat. Iată rețeta.
Publicitate
Ingrediente
- 6 cartofi medii ca mărime
- 2 frunze de salată verde
- 2 cepe verzi
- 1 bucată ardei roșu
- 1/2 roșie
- 2 ouă fierte (tari)
Opţional: puţin pătrunjel tocat, măsline vezi/negre, castraveţi, ridichi
Vezi și: Cum faci cele mai PUFOASE ȘNIȚELE. Rețeta care nu trebuie să-ți lipsească. Este atât de simplă!
Pentru dressing:
- ulei de măsline
- oțet
- sare
- putin piper dacă va place
- apă dacă este nevoie (2 linguri)
Cum se prepară
Spălăm cartofii şi îi punem la fiert în apă cu sare cu tot cu coajă. Adăugăm ouăle peste cartofi, din momentul în care apa a început să fiarbă, şi lăsam până când cartofii sunt gata, potrivit bucataras.ro. După ce au fiert cartofii, scurgem de apă şi lăsăm să se răcească.
Spălăm restul legumelor şi le tăiem. Ceapa o tăiem mărunt, salata verde o tăiem în bucăţi mai mari, ardeiul beţigaşe subţiri, iar roşia felii (nu foarte groase). Adăugăm cartofii fierţi, tăiaţi în cuburi, potrivim de sare şi amestecăm uşor cu 2 furculiţe. Asezonăm cu ulei de măsline şi oţet (după gust) şi ornăm cu ouă fierte.
Vezi și: Salată boeuf de vară. Se prepară foarte ușor, iar gustul este demențial!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News