Salata preparată după rețeta de mai jos arată bine, are un gust bun și toată lumea va fi mulțumită.
Aceastî salată poate fi preparata atât în timpul săptămânii, cât și de sărbători. Și o poți mânca fără remușcări, deoarece silueta nu va avea de suferit din cauza kilogramelor în plus.
Ingrediente:
file de curcan sau pui - 200 grame,
castraveți proaspeți - 2 bucăți,
conservă de fasole - 4 linguri,
ouă - 2 bucăți,
ceapă 1 bucată mică,
oțet de mere - după gust.
Pentru sos:
iaurt natural sau smântână cu conținut scăzut de grăsimi - 3 linguri,
muștar - 1 linguriță,
sare, piper - după gust.
Se pune pieptul de curcan în apă clocotită, se adaugă sare și se fierbe aproximativ 7-10 minute la foc mediu. Carnea fiartă și răcită se taie în bucățele mici.
Apropo, carnea de curcan se prepară foarte repede, de aceea, dacă o veți fierbe prea mult, carnea va fi uscată și fără gust. Puneți carnea tocată într-un bloc și adăugați castraveții tăiați și ouăle fierte.
Secretul francezilor: un ingredient simplu va transforma un piure banal într-o mâncare spectaculoasă
Apoi tocați mărunt ceapa, puneți-o într-un castron și adăugați oțetul de mere (puteți folosi și suc de lămâie). Lăsați ceapa în oțet 5 minute, apoi scurgeți oțetul și adăugați ceapa în bolul cu carne. Se adaugă și fasolea din conservă.
În alt bol se prepară sosul. Amestecați iaurtul cu muștarul, sarea și piperul. Sosul se toarnă peste salata și se amestecă. Dați salata în frigider pentru câteva ore și apoi serviți-o pe masă. Poftă bună!
Strugurii sunt o bază excelentă pentru salate delicioase, care pot fi pregătite pentru mesele de sărbători. Acest fruct se potrivește cu aproape orice ingredient și adaugă o notă strălucitoare preparatelor. Pentru salate, este mai bine să folosești struguri dulci fără sâmburi, în mod ideal stafide.
În loc de maioneză, salata poate fi asezonată cu iaurt sau un amestec de smântână și sos de soia. O salată cu struguri poate conține carne, pește sau brânză.
Salată cu struguri, pui și cașcaval. Ingrediente:
piept de pui - 2 bucăți,
struguri - 300 grame,
cașcaval - 200 grame,
ouă - 4 bucăți,
nuci - 4 bucăți,
maioneză - 80 grame,
smântână - 80 grame,
condimente curry - 1 linguriță,
ulei vegetal - 3 linguri.
Tăie puiul pe lungime în bucăți mari. Condimentează carnea de pui cu sare și curry. Prăjește bucățile de carne, într-o tigaie cu puțin ulei de floarea soarelui, timp de 3-4 minute, pe fiecare parte. Carnea se răcește, apoi se toacă mărunt.
Strugurii spălați se taie în jumătate. Scoate sâmburii. Se fierb ouăle tari. Ouăle fierte și cașcavalul se dau prin răzătoare grosieră. Miezul nucilor se prăjește într-o tigaie uscată, apoi, se toacă grosier cu un cuțit.
Pâine cu fulgi de ovăz: este sănătoasă și sățioasă. Rețeta bună și pentru persoanele cu diabet
Se amestecă maioneza cu smântână, sare și piper. Adaugă nucile și amestecă sosul. Așează salata în următoarele straturi: carne de pui, ouă, cașcaval, struguri, cașcaval, pui, ouă. Fiecare strat se unge cu sos. Ultimul strat de de decorează cu jumătăți de struguri. Lasă salata, în frigider, cel puțin 5 ore. Poftă bună!
Salată cu ton și struguri. Ingrediente:
conserve de ton - 200 grame,
mere - 1 bucată,
struguri - 100 grame,
ceapă verde - 5 fire,
nuci - 50 grame,
maioneză - 2 linguri,
sare, piper - după gust.
Curăță și dă mărul prin răzătoare grosieră. Tăie strugurii în jumătate. Toacă mărunt ceapa verde. Usucă nucile într-o tigaie încinsă și toacă-le, apoi, cu un cuțit. Scurge lichidul din ton și zdrobește-l cu o furculiță. Amestecă toate ingredientele, adaugă sare și asezonează salata cu maioneză. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu