Legumele, porumbul și brânza sunt combinația perfectă pentru o salată! Destul de picantă, va atrage în special iubitorii bucătăriei indiene.
Ne plac salatele pentru că sunt sănătoase, rapid de preparat și destul de variabile: doar un singur ingredient poate schimba gustul întregului fel de mâncare. Această salată nu face excepție. Tot ce trebuie să faceți este să tăiați ingredientele și să le amestecați într-un bol.
Cu toate acestea, există un secret: trebuie să prăjiți porumbul în unt câteva minute. Așadar, salata va căpăta un gust și o aromă cremoasă incredibilă! Salata picantă de porumb are cel mai bun gust când este servită caldă.
Ingrediente:
boabe de porumb 2 pahare,
ulei - 1 lingură,
sare - 1/2 linguriță,
chimen - 1/2 linguriță,
coriandru - 2 linguri,
ardei iute verde - 1 bucată,
ardei roșu bulgăresc - 1 bucată,
suc de lămâie - 1 lingură,
cremă de brânză - 50 grame,
brânză feta - 50 grame.
Tăiați mărunt coriandrul și ardeiul iute. Tăiați ardeiul gras și feta în cuburi. Se folosește o tigaie cu fundul plat, se unge ușor cu ulei și se încinge la foc mediu. Se pun boabele de porumb și se prăjesc 4-5 minute, amestecând continuu. Boabele vor dobândi o culoare maro.
Cartofi cu miere, copți la cuptor, o garnitură incredibilă
Opriți focul și adăugați sare, chimen, coriandru, ardeiul iute verzi, ardeiul gras roșu, zeamă de lămâie și cremă de brânză. Amestecați bine. Salata se presară cu brânză feta și se servește pe masă. Poftă bună!
Ești în căutarea unei noi versiuni a clasicului mic dejun? Încearcă o omletă cu tije de usturoi proaspăt, care vor adăuga o notă unică acestui fel de mâncare.
Tijele de usturoi se folosesc în bucătăriile din Europa de Sud și de Est, Orientul Mijlociu și Asia. Au un gust asemănător cu usturoiul verde, dar mai dulce și mai blând, cu un postgust de nuci.
Cu textura lor crocantă, tijele cu usturoi seamănă cu sparanghelul și fasolea verde. Într-o omletă, devin fragede și suculente și se potrivesc bine cu mazărea verde.
Salată delicioasă de morcovi. O rețetă din bucătăria marocană
La fel ca toate părțile usturoiului, tijele sunt foarte aromate, iar gătirea le reduce mirosul și gustul înțepător. Pătrunjelul, pe care îl poți folosi în omletă, va ajuta la depășirea efectului secundar al usturoiului și la împrospătarea respirației.
Ingrediente:
tije de usturoi - 6 bucăți
mazăre - 50 grame,
apă - 50 grame,
brânză tare rasă - 50 grame,
pătrunjel - 10 grame,
ulei - 35 grame,
sare și piper după gust.
Taie vârfurile tijelor de usturoi. Apoi tijele spălate și uscate de taie în bucăți de 2 cm lungime. Încălzește o lingură de ulei și pune tijele de usturoi în tigaie. Prăjește-le un minut.
Adaugă mazăre verde și 2 linguri de de apă. Acoperă tigaia cu un capac și gătește aproximativ 3 minute.
Omletă cu pui, cârnaţi şi ceapă verde. Rețeta delicioasă pentru micul dejun
Bate ouăle într-un castron cu o furculiță. Adaugă brânză rasă, pătrunjelul. Asezonează cu sare și piper și amestecă bine.
Toarnă amestecu de ouă peste legumele din tigaie. Gătește omleta, sub capac, la foc mic, aproximativ 5 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News