Salată picantă de vită. Rețeta lui Gordon Ramsay

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Dmitriy Ganin)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Dmitriy Ganin)

Dacă nu mai știi ce să gătești, salata picantă de vită te va salva. Iată cum se prepară rețeta lui Gordon Ramsay.

Ingrediente

Salată

 - 2 bucăți carne de vită de 200-250 grame fiecare
 - ulei de măsline pentru prăjit
 - 2 morcovi curățați
 - 6 ridichi feliate
 - 200 gr roșii cherry, tăiate pe jumătate
 - frunze de mentă
 - 3 cepe verzi tăiate
 - o jumătate de castravete curățat de coajă și feliat
 - 2 lăptuci curățate
 - sare de mare
 - piper negru
 - 4 linguri de alune decojite

Dressing

- 1 cățel de usturoi pisat
- 1 ardei roșu pisat
- 2 lingurițe zahăr
- 2-3 linguri sos de pește
- sucul de la 1-2 lămâi verzi

Cum se prepară

Asezonează bucățile de carne pe ambele părți. Adaugă o lingură de ulei într-o tigaie încinsă și prăjește fripturile la temperatură înaltă pe ambele părți timp de 2-3 minute. Se scot pe o farfurie și se lasă să se odihnească. Pentru a face dressingul, pune usturoiul și ardeiul iute într-un mojar cu un vârf de sare și pasează-le bine până devin o pastă, potrivit retete.unica.ro.

Adaugă zahărul, sosul de pește și sucul de lămâie. Amestecă-le cu o lingură. Între timp, taie morcovii rondele. Pune-i într-un bol împreună cu ridichiile, roșiile, menta, ceapa verde, castravetele și lăptucile. Adaugă 4-6 linguri din dressing și continuă să amesteci. Prăjește alunele cu un pic de sare pentru câteva minute într-o tigaie curată. Pune friptura tăiată felii peste salată și adaugă alunele. Pune pe deasupra restul de dressing și servește-o imediat.

BONUS:Gogoși de post. Ies pufoase și foarte aromate

Ingrediente

- 500 g făină
- 1 linguriţă cu vârf zahăr zahăr
- 6 g drojdie uscată sau 20 g drojdie proaspătă
- 350-400 ml apă călduţă
- 2-3 linguri ulei
- arome după preferinţa: vanilie, coajă de lămâie sau portocală, rom, scorţişoară
- 1 praf de sare, cât se ia cu 3 degete
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră vanilat pentru decor

Cum se prepară

Se cerne făina, ca să se aerisească şi să se elimine eventualele corpuri străine. Se adaugă drojdia uscată şi zahărul şi se amestecă. Dacă folosiţi drojdie proaspătă, aceasta se lichefiază cu 1 linguriţă de zahăr şi se toarnă peste făină, scrie pofta-buna.com. Se adaugă sarea, aromele şi 400 ml de apă. Se amestecă totul, apoi se mai adaugă puţină apă dacă aluatul e prea tare. În general, mai e nevoie de 1-2 linguri de apă sau făină, în funcţie de gradul de umiditate al făinii şi al conţinutului în gluten.

Citește mai departe>>

Vezi și: Rețeta de dorada la cuptor. Se prepară ușor, iar gustul este excelent!

Papanași delicioși cu smântână și dulceață. Rețeta este foarte simplă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel