Primăvara, salatele sunt preparate, în mod tradițional, din ridichi, care se potrivesc bine cu diverse legume, brânză de vaci, ouă fierte și crutoane.
Publicitate
Pulpa suculentă și crocantă din ridichi roșii conține vitamine, fibre, pectină și săruri minerale, care sunt atât de benefice pentru organismul nostru.
Azi vă prezentăm rețeta unei salate din ridichi, ouă și castraveți. În câteva minute, felul de mâncare este gata!
Ingrediente:
ridichi roșii - 250 grame,
sare - după gust,
castraveți - 250 grame,
smântână - 2 linguri,
ouă - 4 bucăți,
maioneză - 3 linguri,
ceapă verde - 30 grame.
Pentru această salată este important să alegeți ridichi tari, care sunt suculente și parfumate. Ceapa verde adaugă note picante preparatului, iar ouăle fierte înmoaie gustul salatei.
Vinete umplute în stil grecesc, un adevărat răsfăț pentru gurmanzi
Ouăle fierte se taie în cuburi mici. Ridichile și castraveții se feliază. Tăiați mărunt ceapa verde și amestecați-o cu ouăle, castraveții și ridichile în bol.
Turte cu ceapă verde, o gustare chinezească delicioasă
Salata se condimentează cu sare, smântână și maioneză și se amesteca bine. Salata este gata. Poftă bună!
Apropo, nu aruncați frunzele de ridiche, deoarece puteți face un dressing rafinat din ele, care se potrivește de minune cu salate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu