Salata Tăbăcarilor se prepară ușor, fără prea multe bătăi de cap și este foarte gustoasă. Iată rețeta
Ingrediente
- fasole albă 0,250 kg
- ceapă 0,150 kg
- parizer 0,250 kg
- ulei 0,100 l
- oţet 0,250 l
- măsline 0,100 kg
- piper 0,001 kg
- sare 0,025 kg
Cum se prepară
Fasolea se pune la fiert într-un vas cu apă rece şi, după ce a clocotit circa o oră, se scurge, se pune altă apă (caldă) şi se lasă la un foc potrivit. Ceapa se taie felii, parizerul se taie peştişori (julien) şi se călesc în ulei fierbinte. Se lasă să se răcorească şi se toarnă peste fasolea fiartă şi scursă de zeamă. Se condimentează cu sare, piper şi oţet. Apoi, se pune uleiul şi se amestecă uşor.
*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News