Salatele tradiționale, cum ar fi salata boeuf, preferată de multe persoane, necesită multe ingrediente.
Prin urmare, dacă doriți să preparați o mâncare delicioasă dintr-un minim de produse, atunci iată o rețetă grozavă. Salata cu morcovi cu ouă și boabe de porumb poate fi servită chiar și pe mesele festive. Gustul acestei salate este delicios și picant.
Ingrediente:
morcovi - 200 game,
ouă - 2 bucăți,
cașcaval - 150 grame,
porumb - o cutie,
sare, piper, zahăr, piper, pudră de usturoi uscat - după gust,
3 linguri de ulei.
Morcovii se dau prin răzătoare, se adaugă sare, zahăr, piper, pudră de usturoi uscat, ulei vegetal fierbinte și puțin oțet.
Se amestecă bine și se lasă la marinat cel puțin o oră. Se adaugă apoi ouăle fierte tocate, cașcavalul și boabele de porumb. Salata se drege cu maioneză. Poftă bună!
Acestă salată din ceapă, pregătită după o rețetă poloneză, se potrivește perfect cu preparate cu carne.
Pentru a pregăti salata de ceapă, veți avea nevoie de:
ceapa - 1 bucată,
castraveți murați - 2 bucăți,
mere - 3 bucăți,
maioneză - 3 linguri,
smântână - 1 lingură,
muștar - 1 lingură,
suc de lămâie - 1 lingura,
sare, piper - după gust.
Pentru dressing, amestecați maioneza cu smântâna și muștarul, adăugați sucul de lămâie, sare și piper. Amestecați totul bine.
Apoi trebuie să tocați mărunt ceapa și castraveții. Curățai merele de coajă, scoateți miezul și tăiați-le în cuburi mici. Într-un bol se amestecă cuburile de ceapă castraveți și mere.
După aceea, asezonați salata cu sos și amestecați totul bine. Puneți salata la frigider 30 de minute înainte de servire. Poftă bună!
Se crede că prepararea pastelor este o chestiune simplă. Cu toate acestea, uneori pastele sunt prea fierte și nu arată bine în farfurie. Pastele lipicioase, de asemenea, nu arată apetisant.
Câteva sfaturi simple de gătit paste te vor ajuta ca felul de mâncare să fie impecabil și extrem de gustos.
În primul rând, ar fi mai bine să folosești apă filtrată sau îmbuteliată pentru gătit, spun bucătarii italieni.
Clătite cu mere: le pregătești în doar câteva minute și au doar 50 de calorii
Pentru a calcula exact de cât produs vei avea nevoie, cântărește pastele. Ai nevoie de 100 grame de paste la un litru de apă.
Pastele trebuie scufundate în apa care a clocotit cel puțin 20 de secunde. Dacă te grăbești, temperatura preparatului preparat va fi prea scăzută, iar pastele se vor lipi. De aceea, este mai bine să arunci pastele în apă clocotită.
Nu săra pastele în timpul gătirii. Sarea se adaugă chiar de la început, de îndată ce apa fierbe. Ai nevoie de 1 linguriță de sare la un litru de apă, adică 10 grame de sare la un litru de apă.
Experții recomandă bucătarilor începători să încerce sarea de mare, care conferă pastelor un gust plăcut.
Pui cu miere și usturoi, o cină simplă cu un gust divin
Deoarece pastele, aruncate în apă clocotită, scad temperatura, oala trebuie acoperită imediat cu un capac. Îndată ce lichidul fierbe, capacul se scoate și pastele se fierb la foc mediu.
Dacă îți este frică că pastele se vor lipi, bucătarii recomandă să adaugi ulei vegetal în apă. Este de dorit ca acesta să fie rafinat. Opțiunile cele mai potrivite sunt: ulei de semințe de floarea soarelui, ulei de porumb, de măsline sau de susan.
Uleiul îndeplinește și o funcție suplimentară: pastele fierte strălucesc, ceea ce face ca preparatul să fie extrem de apetisant.
Și la final, încă un sfat: acum e la modă să gătești pastele până sunt fierte pe jumătate, această stare se numește „al dente”. Datorită acestei tehnici, felul de mâncare se va dovedi a fi cu adevărat italian și vei primi, cu siguranță, complimente binemeritate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News