Salata ușoară cu mere este o opțiune minunată de a savura o mâncare răcoritoare, cu o combinație delicioasă de texturi și arome.
În același timp, este o opțiune fantastică pentru cei care vor să mănânce mai sănătos și optează pentru produse proaspete în alimentația lor. Vă spunem cum să pregătiți cu ușurință acasă această salată cu mere.
În salata cu mere puteți folosi un număr mare de ingrediente variate și delicioase.
Mărul, desigur, va juca un rol fundamental. Acest fruct oferă multă aromă și textură și se combină de minune cu frunzele de salată verde, spanac și cu multe alte ingrediente.
Prăjitură bestială cu cafea: fără făină, lapte și unt. O felie are doar 170 de calorii
Am vrut să adăugăm în salată câteva nuci și fructe deshidratate pentru ca aceasta să aibă mai multă aromă, mai multe ingrediente și substanțe nutritive.
Pentru a pregăti salata ușoară cu mere vom avea nevoie de următoarele ingrediente:
500 grame de frunze proaspete de spanac,
100 grame brânză proaspătă sau feta (după gust),
3 mere,
50 grame de afine deshidratate,
50 grame de nuci zdobite,
3 linguri de ulei de măsline,
oțet de vin sau suc de lămâie - după gust,
sare și piper - după gust.
Se spală frunzele de spanac, se șterg de apă, se rup bucăți și se pun într-un bol. Se taie brânza feta peste spanac în bucăți mici. Adăugați afinele și nucile mărunțite (alegeți întotdeauna nucile care nu sunt prăjite).
Ricotta, făcută în casă din trei ingrediente: bună, cremoasă și autentică
Mărul se spală și se taie felii subțiri. Este opțiunea dumneavoastră dacă îl curățați de coajă sau nu. Mărul trebuie adăugat în salată și stropit cu zeamă de lămâie.
Ultimul lucru care ne mai rămâne de făcut este să asezonăm salata cu sare, piper și ulei de măsline.
După aceasta, nu mai rămâne decât să o serviți și să vă bucurați de combinația de arome a acestei salate ușoare cu mere.
Vinete umplute cu legume: o mâncare sănătoasă și plină de vitamine pentru întreaga familie
Salata tropicală este o salată neobișnuită, deoarece din fructe și creveți. Această rețetă este o idee excelentă pentru cină, atunci când suntem obosiți și nu avem chef să stăm în fața aragazului.
Vă propunem această rețetă fantastică: salata tropicală, care se prepară în mai puțin de 10 minute și se folosesc ingrediente proaspete și de vară.
Cu această rețetă îmbietoare își vei uimi oaspeții. Vei folosi mango, creveți, ceapă de roșie, pătrunjel și pepene verde. Salata va fi asezonată cu un sos dulce-acrișor.
500 gr de creveți proaspeți,
pătrunjel după gust,
1 mango,
1 felie de pepene verde,
1 ceapa roșie,
două linguri de ulei,
suc de lămâie,
1 linguriță de zahăr brun,
sare.
Cel mai rapid și sățios mic dejun: ai nevoie de trei lipii și patru ouă
Curățați bine creveții proaspeți, clătiți-i mai întâi sub apă, apoi îndepărtați-le capul și coaja. Tăiați spatele creveților cu un cuțit mic și îndepărtați intestinul, încercând să nu îl rupeți.
Puneți creveții, pentru câteva minute, într-o tigaie încinsă, în care ați adăugat un strop de ulei. Curățați și tăiați mango și pepene verde în bucăți mici. Separat, tăiați ceapa roșie și pătrunjelul.
Ardei umpluți în stil lasagna: fără carne și fără orez. O rețetă originală, care te va cuceri
Combinați toate ingredientele într-un bol, în care ați pus și creveții gătiți. Amestecați ușor cu o lingură.
Într-un castron mic puneți uleiul, zeama de lămâie și zahărul brun. Amestecați rapid cu o furculiță. Se adaugă sosul în salata care se dă la frigider pentru aproximativ o ora, apoi se servește rece. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News