Seara, vrei să mănânci o cină ușoară și cu un conținut scăzut de calorii. Încearcă să pregătești o rețetă din bucătăria poloneză - salată aromată din sfeclă roșie.
Iarnă trebuie să mănânci multe fructe și legume, pentru a furniza organismului vitaminele de care are nevoie. Printre aceste a se numără: sfecla, varza, morcovii și cartofii.
Un celebru bucătar polonez Radoslav Rataj a împărtășit o rețetă originală pentru prepararea unei salate din sfeclă roșie, care va furniza organismului substanțe utile.
Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
200 grame de sfeclă;
un castravete proaspăt,
70 grame de brânză feta;
100 ml suc de mere;
2 grame de gelatină;
10 ml ulei de măsline;
sare, piper, miere, coriandru, ceapa, suc de lămâie - după gust.
Inițial, trebuie să pui sfecla la fiert. Apoi, sfecla fiartă se taie în felii subțiri, care se pun într-un bol și se asezonează cu sare, piper, miere și suc de lămâie și ulei. Amestecă bine.
Prăjitură moale de ciocolată: adaugă un ingredient secret în aluat pentru o explozie de gust
Castravetele proaspăt se taie în cuburi sau fâșii și se adaugă în bolul cu sfeclă roșe. Așează legumele pe o farfurie, iar deasupra pune felii de brânză feta.
Salata poate fi decorată cu coriandru tocat și jeleu de mere. Pentru a pregăti jeleul de mere, trebuie să fierbi sucul de mere, apoi adaugă gelatina.
Cum se adaugă apa în pilaf: greșeala pe care o fac majoritatea gospodinelor
Acest amestec se ține în frigider până de întărește. Decorează salata cu felii din jeleul de mere. Salata se potrivește bine cu preparatele din carne și pește, precum și cu orice fel de garnitură. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu