Deși sunt considerate feluri de mâncare sănătoase care te ajută să slăbești, unele salate pot conține mai multe calorii decât mâncarea de la fast-food. Un hamburger are, în medie, 550 de calorii, însă există salate are pot avea și peste 1.000, multe grăsimi saturate și carbohidrați. Unele dintre cele mai apreciate salate din restaurante sunt atât nesănătoase cât și periculoase pentru organismul nostru, indiferent dacă sunt introduse în dietă anticelulitica sau dietă sau sunt consumate precum gustări dietetice, scrie lyla.ro.Salata CaesarAceastă salată se găsește în multe restaurante și la prima vedere pare a fi sănătoasă datorită faptului că este preparată cu carne de pui. Însă, carnea de pui este prăjită în ulei și la acest tip de salată se adaugă o serie de sosuri nocive, precum maioneză sau sos de usturoi din comerț. Așadar, Salată Caesar poate ajunge să aibă și 1200 de calorii, de trei ori limită admisă pentur un prânz dietetic.Salata de pui cu sos vinaigrette Această salată, deși considerată o mâncare exotică, ușoară, depășește 1200 de calorii. Pe lângă carnea de pui prăjită în ulei, sosul vinaigrette este gătit cu ulei și condimente bogate în sodiu. Printre acestea se numără și sarea care se adaugă în cantitate mare la această salată și care reține apa în organism.Adăugăm și tăițeii prăjiți care conțin amidon și grăsimi saturate care au influența negativă asupra colesterolului din sânge. Astfel, această salată poate avea 2000 de miligrame de sodiu și 12 grame de grăsimi saturate.
Salata GreceascăPoate una dintre cele mai populare salate din România, salată grecească are între 800 și 1000 de calorii. Adică jumătate de aportul caloric necesar pentru o zi. Alimentele cu probleme din această salată, foarte bogate în grăsimi, sunt brânză feta, care este folosită în cantități mari și uleiul de măsline din comerț. Salata ChefDeși se spune că este o salată dietetică, Salata Chef ajunge la aproximativ 900 de calorii pe porție. Salata Chef are în compoziția ei mezeluri de toate tipurile și sosuri precum cel de maioneză. Însă, mai puțin binevenite în salata Chef, sunt ouăle și cașcavalul folosite din abundență pentru textură și gust.Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu