Salpicão este o salată braziliană delicioasă, pe care ar trebui să o încerci.
Ingrediente
Pentru salată
300 g piept de pui tăiat cubulețe
1 morcov
1/2 măr
30 g măsline verzi
80 g mazăre de la conservă
80 g porumb de la conservă
pătrunjel proaspăt tocat
Pentru sos
150 g cremă de brânză
2 linguri ulei de măsline
sare și piper după gust
sucul de la o jumătate de lămâie
1 lingură muștar
Pentru cartofi
2 cartofi mari
1 lingură ulei
câteva picături de oțet
Cum se prepară
Curățați cartoful și tăiați-l în felii subțiri cu mandolina. Apoi tăiați feliile în bețe subțiri.Puneți cartoful tăiat într-un bol și acoperiți-l cu apă. Apoi adăugați o jumătate de linguriță de oțet și lăsați să se odihnească timp de 10 minute.Între timp, preîncălziți cuptorul la 220°C.
Acum scurgeți bețele de cartofi, puneți-le înapoi în vas și amestecați cu 1 lingură de ulei de măsline. Așezați-le pe o tavă de copt acoperită cu hârtie pergament și coaceți timp de 20 de minute la 220°C. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească.
Tăiați puiul în bucăți mici și fierbeți-l timp de 15 minute. Lăsați-l să se răcească, scurgeți, rupeți-l în fâșii și dați-l deoparte.
Pentru sos, amestecați crema de brânză cu uleiul de măsline, sucul de lămâie și muștarul. Puneți sare și piper după gust. Dați morcovul pe răzătoare, tăiați măslinele în felii, tăiați mărul în cubulețe și tocați pătrunjelul. Puneți totul într-un bol de salată, adăugați porumbul, mazărea, fâșiile de pui, sosul și amestecați bine. Lăsați să stea la frigider 20 de minute. După acest timp, scoateți salata din frigider. Adăugați cartofii și serviți!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu