Salvamont România, sfaturi care pot salva viaţa turiştilor pe munte. Ce faci când dai de câinii din stână

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Salvamont România vine cu precizări importante care pot salva viaţa turiştilor pe munte. 

Alegeri prezidentiale 2024

"Continuăm publicarea de recomandări privind activitățile montane inițiată în cadrul campaniei de prevenire a accidentelor montane premergătoare Zilei de 1 August – Ziua Salvamont România și Lunii august – luna responsabilitățîi pe munte . Va invităm să lăsăți, în comentariile la aceste postări, și alte sfaturi din experiența dumneavoastră montană, sfaturi pe care considerați că este bine să le cuprindem în aceste recomandări și care să fie de folos celor care merg pe munte.

Completați aceste recomandări cu experiența dumneavoastră, distribuiți-le, aplicați-le și fiți salvatorul din umbră care luptă alături de Salvamont România pentru un munte mai sigur și pentru reducerea numărului de accidente pe munte !

Fiți alături de Salvamont România în campania de reducere a accidentelor montane pe munte și de înlocuire cu zâmbet a tristețîi de pe fețele celor peste 7000 de oameni pe care îi salvăm anual!", a transmis Serviciul Salvamont România pe Facebook. 

Sfaturile care pot salva viaţa turiştilor 

"Nu părăsiți niciodată poteca marcată. Animalele sălbatice evită zonele frecventate de oameni. Astfel minimizați riscul de a vă întâlni cu ele.

Nu mergeți singur pe munte. O simplă discuție cu partenerul este suficientă pentru a ține animalele sălbatice la distanță. Puteți de asemenea să strigați din când în când sau să luați la dumneavoastră un fluier pe care să îl țineți la îndemână.

Ţineţi câinii de companie legaţi în lesă. Aceştia pot agita animalele sălbatice şi le pot trimite înspre dumneavoastră.

Luaţi cu dumneavoastră și țineți la îndemână spray-ul pe baza de piper și/sau emițătorul de ultrasunete împotriva animalelor sălbatice. Acestea sunt foarte mici și compacte și pot fi de un real folos, dar atenție când pulverizați cu sprayul, vântul să nu întoarcă jetul de piper către dumneavoastră.

Evitați să faceți plimbări seara târziu sau noaptea. Animalele sunt mult mai active în această perioadă.

Dacă aveți de gând să campaţi cu cortul, nu o faceți în locuri izolate. Asigurați-vă că montați cortul într-o zonă de campare organizată și că nu țineți niciun fel de mâncare în acesta (animalele sălbatice pot detecta chiar și mirosul conservelor nedesfăcute). Hrana legați-o la înălțime undeva mai departe de cort. Nu mâncați în cort sau în imediată apropiere a acestuia și spălați-vă pe mâini după ce luați masa pentru a îndepărta orice urmă de miros de mâncare.

Înainte de a planifica o drumeție sunați la Dispeceratul Național Salvamont, anunțați în ce zonă vreți să mergeți, operatorii Salvamont România vă vor pune în legătură cu echipele Salvamont din zona dumneavoastră de interes și veți obține, de la aceștia, cele mai bune și corecte informații le cu privire la pericolele din zonă și la posibilitatea întâlnirii cu animale.

Dacă întâlniți un pui de urs, nu răspundeți curiozitățîi și dorinței lui de joacă și de a se apropia de dumneavoastră, schimbați direcția și încercați să vă îndepărtați de el, în 99% din cazuri ursoaica îl veghează ascunsă în apropiere și nu va ezita să va atace dacă vede că vă apropiați de el.

Dacă un urs dă semne că vrea să vă urmărească, abandonați gradual haine, alimente care să îl facă curios să le analizeze și care să îl întârzie sau să îl oprească din urmărire.

În majoritatea cazurilor câinii de la stână atacă pentru a vă impresiona și a primi ceva de mâncare. Nu fugiți de ei, încercați să vă protejați picioarele cu rucsacul, bicicleta și oferiți-le ceva de mâncare.

Dacă vedeți șerpi încercați să îi ocoliți și, sub nici o formă, nu încercați să îi urmăriți sau prindeți", au mai transmis salvamontiştii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel